7 Nisan 2010 01:00
Filistinli örgütler İsraile roket atmayacak
GAZZE Şeridindeki silahlı dört grubun, İsraile roket saldırılarını durdurma konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi.
Londrada yayımlanan El Kuds El Arabi gazetesinin Filistinli kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Hamasın talebi üzerine, Hamas ile İslami Cihad,
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ve Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi temsilcileri cumartesi günü bir araya geldiler.
Toplantıda, bu 4 grubun temsilcilerinin İsrail ordusunun bölgeye yönelik müdahalelerine gerekçe oluşturmamak için roket saldırılarını durdurma konusunda görüş birliğine vardığı bildirildi.
Söz konusu toplantıya El Fetih yetkililerinin de davet edildiği, ancak son andaki bir gerekçeyle toplantıya katılamadıkları ifade edildi.
Toplantının Gazze Şeridindeki son gelişmeleri ele almak için düzenlendiği belirtilirken, İslami Cihad Lideri Halid el Batsh, toplantı öncesi gündemlerinde roket saldırıları konusunun bulunmadığını, ancak yine de grupların direniş mücadelesine zarar vermeyecek şekilde Filistin halkının çıkarlarını dikkate alacaklarını söylemişti.
Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesinden Salih Zeydan da, alınan kararlarla ilgili olarak Bunun İsraile karşı direnişi durdurma anlamına gelmediğini vurgularken, Biz, halkımızın çıkarlarını göz önünde bulundurarak, çeşitli gruplarla koordinasyon içinde çalışıyoruz ifadesini kullandı.
İsrailin Kanal 10 televizyonu da, önceki gün İslami Cihad Sözcüsü Davud Şihabın örgütün kendi radyosuna yaptığı açıklamada, Filistin halkının çıkarları doğrultusunda roket saldırılarını durdurma kararı aldığını söylediğini duyurmuştu. Ancak, İslami Cihad bu haberlerin ardından derhal bir açıklama yayımlayarak, örgütün böyle bir karar almadığını bildirmişti. Açıklamada, İslami Cihad, halkımızı savunmaya ve her anlamda direnişe büyük önem vermektedir demişti.
İslami Cihaddan gelen yalanlamanın, Filistinlilere, Hamasın bu konuda yaptığı baskılara boyun eğmedikleri izlenimini verme amaçlı olduğu öne sürülüyor.
Evrensel'i Takip Et