09 Nisan 2010 00:00

Enkazdan demir toplama yarışı

ZONGULDAK’ın Kozlu Beldesi’nde, hurdacılık yapan Romanlar ile bazı mahalle sakinleri, yeni belediye binasının ...

Paylaş

ZONGULDAK’ın Kozlu Beldesi’nde, hurdacılık yapan Romanlar ile bazı mahalle sakinleri, yeni belediye binasının yapımı için yıkılan belediye dükkanlarının enkazından demir alabilmek için birbirleriyle yarıştı.
Kozlu Belediyesi, mevcut belediye binasının yetersiz olması nedeniyle yapılacak yeni bina için, belde merkezinde yan yana bulunan belediyeye ait dükkanların yıkımına karar verdi. Esnafların, belediyenin gösterdiği yeni dükkanlara taşınmasıyla birlikte dün 50’nin üzerinde dükkanın yıkımına başlandı. Belediye ekiplerinin iş makineleriyle gerçekleştirdiği yıkım en çok, hurdacılık yapan Romanları sevindirdi. Romanlar ve bazı mahalle sakinleri, belediye ekiplerinin iş makineleriyle gerçekleştirdiği yıkımda enkaza girerek demirleri toplamaya başladı. Büyük bölümü kadın ve çocuklardan oluşan Romanlar ile mahalle sakinleri, polis ve zabıtanın kontrolünde ellerindeki balyoz ve kesici aletlerle enkazdaki demirleri toplamaya çalıştı.
Enkazda demir toplayan 47 yaşındaki Metin Öztürk, demirin kilosunu 35- 40 kuruşa satarak para kazanmaya çalıştığını söyledi. 39 yaşındaki Hacer Barut ise belediyeden demirleri talep ettiklerini, olumsuz yanıt alınca kendi imkanlarıyla topladıklarını anlattı.
İlköğretimi bitirdikten sonra liseye gitmeyen 15 yaşındaki Onur Çengelcik ise “Ailemin imkanı beni daha fazla okutmaya yetmedi. Ben de böyle çalışarak aile bütçeme katkı yapmaya çalışıyorum” diye konuştu. (ZONGULDAK)
ÖNCEKİ HABER

ÖRGÜTLÜ BASIN

SONRAKİ HABER

Halkı görmeyenin karşısında olacaklar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...