13 Mart 2011 10:02

DİHA Muhabiri Çiftçi 10 aydır tutuklu

HAKKARİ kent merkezinde 9 Haziran 2010’da evlere yapılan baskınlar sonucu gözaltına alınan ve daha sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Bitlis E Tipi Cezaevi’ne gönderilen DİHA muhabiri Hamdiye Çiftçi’nin tutuklamasının üzerinden 10 ay geçmesine rağmen halen iddianamesi hazırlanmadı. Av. Fahri Timur tarafından &Cc

DİHA Muhabiri Çiftçi 10 aydır tutuklu
Paylaş

HAKKARİ kent merkezinde 9 Haziran 2010’da evlere yapılan baskınlar sonucu gözaltına alınan ve daha sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Bitlis E Tipi Cezaevi’ne gönderilen DİHA muhabiri Hamdiye Çiftçi’nin tutuklamasının üzerinden 10 ay geçmesine rağmen halen iddianamesi hazırlanmadı. Av. Fahri Timur tarafından Çiftçi’nin tutukluluk haline yapılan 3 itiraz başvurusu ise, Van Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği tarafından reddedildi.

Hakkari’de 9 Haziran’da yapılan baskınlarda, DİHA muhabiri Hamdiye Çiftçi ile birlikte BDP İl Eşbaşkanları M. Sıddık Akış, Berivan Akboğa, BDP Genel Merkez çalışanları İzzet Belge, Baki Özboğanlı, Faruk Yıldız, BDP Merkez İlçe Başkanı Seyithan Şahin, Belediye Meclis Üyesi Tahir Koç, kapatılan DTP’nin Hakkari eski İl Başkanı Hıvzullah Kansu, MEYA-DER Hakkari Temsilcisi Mikail Atan, BDP Merkez İlçe Yöneticisi Hüsna Sağın ve BDP İl Yöneticisi Fatma Duman “Örgüt üyesi oldukları” iddiasıyla tutuklanarak Van F tipi ile Bitlis E Tipi cezaevlerine gönderilmişti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Çerkesler ‘biz de varız’ dedi

SONRAKİ HABER

Defne’nin ilk inceleme raporları açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...