12 Nisan 2010 01:00

Sultan, Emek Sineması için direndi


EMEK Sineması’nın yıkılmasını engellemeye çalışan sinemaseverlerin eylemleri, bu hafta sonu da devam etti. Cumartesi akşamı Emek’in önünde bir araya gelip taleplerini yazan kalabalık, gecekondu yıkımına direnen mahallelinin öyküsünü anlatan Sultan filmini izledi.
Emek Sineması’nı savunan İstanbullular, Emek’in kepenklerine taleplerini yazdıkları kağıtları astılar. “Emek’siz film festivali olmaz”, “Emek’siz yemek olmaz”, “Emek’te o kadar iyi filmler gördüm ki!”, “Film sinema salonunda izlenir! AVM’de değil!”, “Çocukluğumuzu ellemeyin”, “Ranta hayır, eskiye sahip çık”, “Kimsenin alışveriş yapmak istediği yok” gibi tepki dolu ifadeler, Emek Sineması’nın kapalı olan kepenklerine asıldı.
Eylemde film gösterimi de yapıldı. Kartal Tibet’in yönettiği 1978 yapımı Sultan filmi ilgiyle izlendi. Türkan Şoray ve Bulut Aras’ın başrollerini paylaştığı film, yıkıma direnen bir gecekondu mahallesinin öyküsünü anlatıyor. İstanbul Film Festivali boyunca devam eden Emek Sineması’na sahip çıkma eylemleri, festivalin önümüzdeki hafta yapılacak kapanışına dek sürecek. (İSTANBUL)

Evrensel'i Takip Et