15 Nisan 2010 00:00

MHP’Lİ ÜYEDEN BÜYÜK ÇİRKİNLİK!

BDP’li Milletvekili Sırrı Sakık’ın 3 yıl önce ölen eşi, yıllar sonra çirkin bir biçimde Gölbaşı Belediye Meclisi’nin gündemine geldi. Sakık, yaşananlara çok kızgın.

Paylaş

BDP’li Milletvekili Sırrı Sakık’ın 3 yıl önce ölen eşi, yıllar sonra çirkin bir biçimde Gölbaşı Belediye Meclisi’nin gündemine geldi. Sakık, yaşananlara çok kızgın.
Ankara Gölbaşı Belediye Meclisi’nde çok çirkin bir tartışma yaşandı. “Teröristleri getirip buraya defnettiniz. Teröristlerin eşini buraya defnettiniz...” Bu sözler, Gölbaşı Belediyesi’nin icraatının tartışıldığı Belediye Meclisi’nde sarf edildi. Sözlerin sahibi ise MHP’li Belediye Meclis Üyesi Mehmet Atak. Bahsettiği kişiyse, Sırrı Sakık’ın 3 yıl önce hayatını kaybeden eşi Gülsima Sakık’tan başkası değildi.
MECLİS’E TAŞIYACAK
Kanserden hayatını kaybeden bir kişiyi siyasi polemik konusu yapmak tepkiye yol açtı. En büyük tepkiyi de Sırrı Sakık gösterdi: “3 yıl önce ölen eşim Gülsima için terbiyesizce ‘terörist’ demişler. Konuyu TBMM’ye getireceğim.”
MESAJ VERMEK İÇİN...
Olayı kısa sürede duyan Sırrı Sakık, tartışmayı birçok kaynaktan doğrulattığını belirterek, “Ailem, ve kardeşlerim, eşimin cenazesini Muş’a defnetmemi çok istedi. Ama ben direndim. Bu benim, bütün ülkeye verdiğim mesajımdı. Ülkede birliği, bütünlüğü ne kadar içten istediğimin mesajıydı” dedi.
‘GEREKİRSE...’
“Yapılmak istenen Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne darbe vurmaktır” diyen Sakık, şöyle devam etti: “MHP’li üyeler, eşimin cenazesinden terbiyesizce ‘terörist’ diye söz etmişler. Gerekirse, mezarı açtırıp cenazemi Muş’a götürüp defnedeceğim.”
ÖYLESİNE!..
MHP'li Mehmet Atak, Sırrı Sakık'ın eşinden doğrudan bahsetmediğini öne sürerken, Gölbaşı Belediye Başkanı MHP'li Yakup Odabaşı, "Kimseye, 'Cenazeni al git' demiyoruz. Geçen dönem icraatları tartışılırken bu konu gündeme geldi. Bundan ibaret" dedi.
Belediye Meclisi üyeleri ise cenazenin getirildiği gün, yaşananları anlattı. Bir üye, "O gün ilçemizde bir astsubayın cenazesi vardı. AKP'li Belediye yönetimi, ilçe sakini değil diye Sakık'ın eşinin ilçe mezarlığına defnini kabul etmek istemedi. Fakat bir bakanın araması üzerine kabul ettiler” diye konuştu.


ÖNCEKİ HABER

CHP Lideri fena açıldı!

SONRAKİ HABER

Yeni krizi kapıda!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...