20 Nisan 2010 00:00

NETANHYAHU KUDÜS’TEKİ YERLEŞİMLERİ SAVUNDU

İSRAİL Başbakanı Benyamin Netanyahu, Doğu Kudüs’te Yahudi yerleşim birimi inşa etmekte “haklı olduklarını” iddia etti.

Paylaş

İSRAİL Başbakanı Benyamin Netanyahu, Doğu Kudüs’te Yahudi yerleşim birimi inşa etmekte “haklı olduklarını” iddia etti. Netanyahu, Filistin tarafının inşaatların durması yönündeki taleplerini kabul etmeyeceklerini belirtti.
Amerikan ABC kanalının Good Morning America programına katılan Netanyahu, Filistin’in inşaatları durdurma taleplerinin “kabul edilemez” olduğunu söyledi. Bunun İsrail’in çok uzun süredir devam eden bir hükümet politikası olduğunu savunan Netanyahu, politikanın geçmişinin Golda Meir, Shimon Peres ve Yitzhak Rabin’e kadar uzandığını ileri sürdü.
İsrail Başbakanı Netanyahu, aynı programda ayrıca İran’a nükleer programından dolayı “felce uğratacak” bir yaptırım uygulanması çağrısında bulundu.
Netanyahu, uluslararası kamuoyunun “İran’ın nükleer ihtiraslarına engel olmak için yeteri kadar saldırgan olmamasından endişeli olduğunu” belirtti. Netanyahu İran’ın nükleer silaha sahip olma ihtimalinin ise “bu zamanda karşı karşıya olunan en büyük konu” olduğunu savundu. İran’a rafine petrol ithalatının durdurulması çağrısı da yapan Netanyahu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyelerinin sert bir müdahale konusunda anlaşamamaları halinde, İran hakkında endişeli olan diğer ülkeler arasında bir “gönüllü bir koalisyon” oluşacağını belirtti. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Volkanın havayollarına faturası 11 Eylül’ü geçti

SONRAKİ HABER

Türkiye Obama’yı sevmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...