21 Nisan 2010 01:00
Örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılmalı
KOCAELİnde yaşayan metal işçileri, Anayasa Değişiklik Paketinde birçok konunun tartışıldığını, ancak işçilerin sorunlarının gündeme gelmediğini belirtiyorlar. Metal işçileri, ülkenin büyük bir bölümünün işçilerden oluştuğunu belirterek, anayasa tartışmalarında en çok işçi sorunlarının gündeme gelmesi gerektiğini ifade ettiler.
DEMOKRASİ İÇİN ÖNLEM ALINSIN
Anayasa Değişiklik Paketinde işçilerin olmadığını belirten bir Ford Otosan işçisi, Asgari ücret yükseltilmeli. Tüm konularda işçilerin hakları sağlanmalı, güvenceye alınmalı ve demokrasi getirilmeli diye konuştu.
Başka bir Ford Otosan işçisi ise demokratikleşmenin tabandan başlayacağını belirterek, Demokratikleşmeyi sağlayacak önlemler alınmalıdır dedi.
BAŞBAKAN SENDİKALAŞIN DİYOR AMA...
Örgütsüz bir işyeri olan İsçelik Döküm Fabrikasında çalışan bir işçi, AKPnin 8 yıllık iktidarında işçiler için bir şey yapmadığını belirterek, Değişiklik paketini de kendisi için yapıyor. Başbakan Sendikalaşın diyor ama sendikalı olan işten atılıyor. Değişikliği kendilerini kurtarmak için yapıyorlar. İktidardan indiklerinde partilerinin kapatılmaması için yapıyorlar. İşçiler için hiçbir şey yok diye konuştu.
HUZUR VE REFAH ANAYASASI OLMALI!
Birleşik Metal-İşin örgütlü olduğu AD Demirel Fabrikası işçileri de anayasa değişikliğinin yeterli olmadığı görüşünde. AD Demirel işçisi Sercan Özcan, Anayasanın değişmesini istediğini belirterek, Statükocu rejimin getirdiği anayasayı kimse istemez. Darbe anayasası sonuçta. Ama Anayasa!da tehlikeli maddeler var. Mesela yargıyla ilgili. Anayasa değiştirilmeli ama ülkenin, halkın ve tüm insanların refahını, huzurunu sağlayacak bir anayasa olmalı diye konuştu.
ÖRGÜTLENME ÖNEMLİ!
Diğer bir AD Demirel işçisi Öztürk İlgün ise sendikalaşma ve örgütlenmenin önemi üzerine eğitimler verilmesi gerektiğini dile getirdi. İlgün, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını istedi.
Anayasa Değişiklik Paketinde işçilere yer olmadığını söyleyen AD Demirel işçisi Sefa Ünal, AKPnin kendini kurtaracak bir anayasa istediğini, işçileri düşünmediğini ifade etti.
(Kocaeli/EVRENSEL)
Arif Koşar
Evrensel'i Takip Et