22 Nisan 2010 00:00

‘Sendika olmaz moral verelim!’

SENDİKALAŞTIKLARI için işçileri işten atan, karşılarına sahte “imam” getirerek “sendikalaşmanın haram olduğu” yönünde vaaz verdirten Ladin Mobilya patronu yeni bir adım daha attı

Paylaş

SENDİKALAŞTIKLARI için işçileri işten atan, karşılarına sahte “imam” getirerek “sendikalaşmanın haram olduğu” yönünde vaaz verdirten Ladin Mobilya patronu yeni bir adım daha attı. Fabrikada 10 yılını tamamlayan işçiler plaketle ödüllendirildi. Patron Sedat Böyük, işçilere moral ve motivasyonlarının artması için plaket verdiklerini ifade etti. Plaketle “ödüllendirilen” emektar işçiler arasında, işten atılan ve mahkeme kararıyla geri dönen işçiler de var. O emektarların bir kısmı maalesef hâlâ mahkemelerde sürünüyor! Patronun avukatı duruşmalara gelmediği için...
İşyerinde sendika istemeyen Sedat Böyük, ödül töreninde “Hep iş adamları, akademisyenler plaket alıyor. Neden istikrarlı, verimli ve devamlı çalışan işçimiz plaket almasın?” dedi.
Görüştüğümüz işçiler, basının önünde verilen pozların yansıttığı mutluluk görüntülerinin aksine tepkiler verdi: “Peki bu sendika işi neden öcü gibi gösteriliyor? Hatta imam bile bu işe alet ediliyor. Bunlar olmamış gibi şimdi de moral artırmak için plaket veriliyor. Böyle iş olmaz, önce yasal hak olan sendikamızı tanısınlar ve bu nedenle vereceklerse plaket versinler de görelim.”
Fabrikada üretim artmış durumda. Kaliteli üretimde 10 yıldan fazla çalışanların etkisinin büyük olduğunu bizzat patron kendisi söyledi, söylüyor ödül töreninde... Patronun bu açıklamasını okuyan işçilerden biri, şu yorumu getirdi: “Ben olsam, bu törende basın önünde yaşanan gerçekleri de anlatırdım. Halimiz şudur diye. Acaba o zaman ne yazacaklardı? Moralimiz nasıl olurdu?..” (KAYSERİ)
Yakup Aslandoğan
ÖNCEKİ HABER

RİSİAD: Yaş çay fiyatı 1 liranın altında kalmamalı

SONRAKİ HABER

‘Sınıftan kaçıştan sınıfın yeniden keşfine: Tekel Direnişi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...