24 Nisan 2010 00:00

Dayak ve tehdit Aleste işçilerini yıldırmadı

ZAM talep ettikleri için işten atılan ve patronları Mehmet Karasu’nun saldırısına uğrayan Akademiofset Aleste Etiket işçileri, hakları için mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladılar.

Paylaş

ZAM talep ettikleri için işten atılan ve patronları Mehmet Karasu’nun saldırısına uğrayan Akademiofset Aleste Etiket işçileri, hakları için mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladılar. İşçilerden Halil Yücel, “Biz güvenli bir iş, insanca yaşayacak bir ücret istedik, saldırıya uğrayıp işten atıldık. Hakkımızı aramayı sürdüreceğiz, bunun için birlik ve mücadele yolundan başka çaremiz yok” dedi.
Ellerinde dövizlerle, slogan atarak öğle arası işyeri önüne gelen işçilerin tepkileri dövizlere şöyle yansıdı: “Dayak yemek değil, insanca çalışmak”, “Güvencesiz çalışmaya son”, “Ne silah ne sopa işçileri yıldıramaz...”
Emrullah adlı işçinin içeriden gelip direnişçilere katılması, çoşku ve sloganlarla karşılandı. Direnişe katılmayı tercih eden Emrullah, “İçeride herkes burayı destekliyor, birliğimizi bozmayalım, içeride patronlar pazartesiyi nasıl getireceklerini düşünüyor” açıklamasında bulundu. İşyerlerinin, Arçelik, APS, Benkser, Atak Madeni Yağlar, Shel, Opet, Eczacıbaşı, Ekiciler Süt, Erikli Su, Ahal Su, Seymenler, Deniz Atı Petrol Ürünleri, Bayer gibi yerli ve yabancı firmalara etiket ürettiğine dikkat çeken işçiler, bu tablo içerisinde talep ettikleri yüzde 10’luk zammın son derece ‘makul’ bir rakam olduğunu vurguladılar.
İşçiler, bugün de saat l2.30’da kitlesel bir basın açıklaması yapacaklarını duyurdular.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Ayda 10 bin iş kazası oluyor

SONRAKİ HABER

Yarımca halkı bomba üzerinde yaşıyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...