26 Nisan 2010 00:00

Hükümete grev hakkı tepkisi!

MUHALEFET partileri, anayasa değişiklik teklifiyle kamu görevlilerine grev hakkı verilmemesini eleştirdi.

Paylaş

MUHALEFET partileri, anayasa değişiklik teklifiyle kamu görevlilerine grev hakkı verilmemesini eleştirdi. Gruplar adına yapılan konuşmalarda söz alan MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, “Grev hakkı tanınsaydı daha çağdaş bir yaklaşım olurdu. Grevsiz toplusözleşme aldatma ve göz boyamadan başka bir şey değildir” dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, ‘‘grevsiz toplusözleşmenin bir anlamı olmadığını’’ dile getirerek, ‘‘Başbakan geçmişte giydiği grev önlüğünü unutuyor’’ ifadesini kullandı.
MAKYAJDAN İBARET
BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, yeni anayasa yapılmamasını eleştirerek, ‘makyaj’ değişikliklerle bir yere varılamayacağını söyledi. Özçelik de grev hakkı verilmemesini eleştirdi, bunun uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu belirtti.
AKP İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, toplusözleşme hakkının daha ilerisinin ‘‘grev hakkı’’ olduğunu, ancak memur olmanın verdiği yükümlülüklerle grev kavramının bağdaştırılması konusunda sıkıntılar bulunduğunu ileri sürerek düzenlememeyi savundu.
KRİTİK GÖRÜŞMELER
Öte yandan TBMM, dün gece ve bugün sabaha kadar süren görüşmelerde anayasa değişikliği teklifinin askeri kişilere sivil yargı yolunu açan 16. maddesi ile Anayasa Mahkemesi’nin yapısını yeniden düzenleyen 17. ve 18. maddelerini görüştü.
Paketin kritik maddelerinin görüşmeleri bugün sabaha kadar sürdü. Gazetemizin baskıya girdiği saatlerde görüşmeler tartışmalarla devam ediyordu. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

EVRİM/DEVRİM

SONRAKİ HABER

Acılar bizim yas hepimizin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...