26 Nisan 2010 00:00

Eleştirmenlerin Ankara ödülleri verildi

“TEB 2009-2010 Ankara Tiyatro Ödülleri” sahiplerini buldu. Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri ...

Paylaş

“TEB 2009-2010 Ankara Tiyatro Ödülleri” sahiplerini buldu. Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’nin (IATC) Türkiye Merkezi’nce (TEB) verilen geleneksel yılın tiyatro ödüllerinin 2009-2010 sezonu “Ankara Temsilciliği Ödülleri” de sahiplerini buldu.
Stüdyo Sahne’de oyun öncesi yapılan ödül töreninde, “2009-2010 TEB Anadolu/Yılın Tiyatro Ödülü”nü, birliğin Ankara temsilcisi Gülşen Karakadıoğlu, Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürü Serhat Nalbantoğlu’na sundu. Nalbantoğlu ise ödülün gerçek sahibinin Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı “İşte Baş İşte Gövde İşte Kanatlar” başlıklı oyunun yönetmeni İskender Altın olduğunu söyleyerek, ödülü kendisine verdi.
“Anadolu’da Genç Yetenek Ödülü”nü Erzurum Devlet Tiyatrosu yapımı “Cumhuriyetin İlk Sadası” oyunundaki başarısıyla İrfan Kılınç alırken, Kılınç’a ödülünü Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin sundu.
İskender Altın ve İrfan Kılınç, ödüllerini salonu dolduran seyircilerin ve “İşte Baş İşte Gövde İşte Kanatlar” oyuncu ve teknik kadrosunun alkışları arasında alırlarken; her ödülün yararlı, özendirici ve sanatçıyı yenileyici nitelik taşıdığını vurguladılar. Ancak tiyatro eleştirmenlerinin yaptıkları değerlendirme sonucu alınan bir ödülü, diğer ödüllerden çok farklı bulduklarını açıkladılar.
TEB’in İstanbul’da verdiği 2009-2010 Tiyatro Ödülleri de bu ayın başında Mefisto oyununa verilmişti.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Uzunçayır Barajı yoksullaştırdı

SONRAKİ HABER

Sinemasız ülkenin sinemacısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...