27 Nisan 2010 00:00

KORUMASI KAÇAK ÇIKTI

POLİSLERİN askerlikten muafiyeti planından, Anayasa’ya göre Başkomutan olan, Cumhurbaşkanı Gül’ün koruma müdürü de yararlanacak.

Paylaş

POLİSLERİN askerlikten muafiyeti planından, Anayasa’ya göre Başkomutan olan, Cumhurbaşkanı Gül’ün koruma müdürü de yararlanacak.
İçişleri Bakanlığı’nın polislere askerlik muafiyeti getirme planından, Anayasa’ya göre Başkomutan olan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün henüz askerlik görevini yapmamış olan koruma müdürü de yararlanacak.
RÜTBESİ YETMİYOR
Gül’ün koruma müdürü Osman Çangal’ın durumunu ilk olarak CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, TBMM’deki Cumhurbaşkanlığı bütçe görüşmelerinde dile getirmişti.
Çangal’ın askerlik yapmadığını söyleyen İnce, “Koruma müdürü, rütbesi tutmadığı ve emniyet amiri olduğu için, vekaleten bu görevde bulunuyor. Başkomutanın koruma müdürü, neden askere gitmiyor?” demişti.
GÜL’ÜN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDA GÖREVE BAŞLADI
Emniyet Amiri Çangal, Abdullah Gül’ün Dışişleri Bakanı olduğu dönemde göreve geldi. Gül Cumhurbaşkanı olunca da Cumhurbaşkanlığı Koruma Müdür Vekilliği’ne atandı. Çangal halen bu görevi sürdürürken, askerliğine ilişkin durumu tepkilere neden olmuştu.
(ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Kıl payı geçti!

SONRAKİ HABER

AKP HÜKÜMETİNİN TEKLİFİ DENİZ BAYKAL’I ÇILDIRTTI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...