29 Nisan 2010 00:00

Kent AŞ işçisine kitlesel destek

CHP’li Karşıyaka Belediyesi tarafından işten çıkarılan ve bir yıldır işlerine geri dönebilmek için mücadele...

Paylaş

CHP’li Karşıyaka Belediyesi tarafından işten çıkarılan ve bir yıldır işlerine geri dönebilmek için mücadele sürdüren Kent AŞ işçilerine destek amacıyla Karşıyaka’da bulunan sendikalar, siyasi partiler ve dernekler bir araya geldiler.
Karşıyaka Emek ve Demokrasi Platformu’nu oluşturan Eğitim Sen 2 No’lu Şube, BES ile EMEP, BDP, ÖDP, SDP, TKP ve yöre dernekleri bugün belediye önünde bir basın açıklaması düzenleyerek Kent AŞ işçilerinin derhal işlerine geri döndürülmelerini istediler.
Basın metnini okuyan Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Mehmet Ali Tunç, işten çıkarılan işçilerin bir yıldır yürüttüğü zorlu mücadele karşısında, “Halkçı, sosyal demokrat, emekten yana” olduğunu söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın görmezden ve duymazdan gelme tavrını sürdürdüğünü ifade etti. Tunç, “Kendilerine buradan bir kez daha sesleniyoruz; belediyede taşeronlaştırmaya son verin, tüm işçileri kadrolu ve iş güvenceli çalıştırın, ödediğimiz vergilerle oluşturulan belediye kaynaklarını özel şirketlere peşkeş çekmeyin, işlerine geri dönmek isteyen arkadaşlarımıza mahkeme kararı gereği derhal işbaşı yaptırılsın” dedi.
‘Kent AŞ işçisi yalnız değildir’ sloganlarının atıldığı basın açıklaması sonrasında işçiler Karşıyaka Çarşısı’nda alkış ve sloganlarla yürüyerek esnafa dayanışma çağrısında bulundular. ‘Karşıyaka uyuma işçine sahip çık’, ‘Belediye Başkanı işçilerin düşmanı’ sloganlarının atıldığı yürüyüşe esnaf da destek verdi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

ÇOCUĞU KORUYACAK MEKANİZMA YOK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa