06 Mayıs 2010 00:00

Liman-İş: ‘İzmir Limanı öksüz değil’

TÜRK-İŞ’e bağlı Liman-İş Sendikası Genel Başkanı Muzaffer Akpunar, İzmir Limanı’nın özelleştirilmesi yöntemine ilişkin Sabah...

Paylaş

TÜRK-İŞ’e bağlı Liman-İş Sendikası Genel Başkanı Muzaffer Akpunar, İzmir Limanı’nın özelleştirilmesi yöntemine ilişkin Sabah gazetesinde, Ünal Ersözlü’nün köşesinde çıkan yazıya tepki göstererek, “İzmir Limanı öksüz değildir” dedi.
Sendika Genel Başkanı Akpunar yaptığı yazılı açıklamada, İzmir Limanı için “otonom bir yönetim” önerilen yazıya tepki gösterdi. Yazıda önerilen “otonom yönetim”in de özelleştirme olduğunu belirten Apunar, yazıda “aksi halde limanın iyice öksüz kalacağı” iddiasına da “İzmir Limanı ne öksüzdür ne de sahipsiz” dedi.
Türkiye’nin ihracatının yüzde 25’e yakın kısmının İzmir Limanı’ndan yapıldığını, limanın konteyner ile yapılan ihracattaki payının ise yüzde 55’i bulduğunu kaydeden Akpunar, “Bu kapasitesiyle de rant kapısı gibi görüldüğü, cep doldurmaya alışkın çevrelerin iştahını kabarttığı, ağzını sulandırdığı anlaşılmaktadır” dedi. bu çevrelerin hesaabının hem limanı almak hem de ceplerinden beş kuruş çıkarmamak olduğunu belirten Akpunar, “limandan elde edecekleri kârlarla sözde limana yatırım yapıyor gözükecek veya en iyi ihtimalle bir süreliğine gerçekten yatırım yapacaklar, ancak bugüne kadar üklemizdeki tüm özelleştirmelerde olduğu gibi aslında nasiplenen kendileri olacaktır” dedi.
BUNUN ADI TALANDIR
Bunun adının ise özelleştirme değil olsa olsa “talan” olduğunu ifade eden Akpunar, başta İzmir Limanı olmak üzere tüm limanların kendilerini yenileyecek güce sahip olduğunun altını çizdi. Limanların, elde edilen kârların tekrar yatırımlarda kullanılması halinde, çok kısa sürede dünyanın en modern ve sayılı limanları arasına girecek kapasitede olduğunu kaydeden Akpunar, bunun için de özelleştirmeye gerek olmadığını, limanın kendi kaynaklarının kullanılmasının yeteceğini dile getirdi.
Akpunar, limanların öncelikle özelleştirme kapsam ve programından çıkarılmasını, çağdaş bir yönetim ve işletmecilik anlayışına kavuşturulmasını istedi. Akpunar, İzmir Limanı’na el uzatılmasına, talan edilmesine seyirci kalmayacaklarını; özelleştirme, talan ve peşkeş çekilmesine karşı mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini bildirdi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Sistematik saldırıya karşı birlikte mücadele

SONRAKİ HABER

Çalışma alanları insan değirmeni

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...