10 Mayıs 2010 00:00

Kadınlar devletin tutumunu bir kez daha protesto ettiler

İstanbul Kadın Platformu Taksim tramvay durağında yaptığı basın açıklamasıyla kadınlara ve çocuklara...

Paylaş

İstanbul Kadın Platformu Taksim tramvay durağında yaptığı basın açıklamasıyla kadınlara ve çocuklara yönelik cinsel taciz ve tecavüz ile devletin korumacı tutumunu protesto etti.
Siyah bir pankartla olaylara tepkilerini dile getiren kadınlar, basın açıklamasına oturma eylemi yaparak başladılar. Oturma eyleminde medyanın şiddet, taciz, tecavüz vb. olaylarını haberleştirme tarzına da tepki gösterildi.
İstanbul Kadın Platformu adına açıklamayı okuyan Aynur Seyrek, “Kadınların her gün öldürüldüğü cinsel ve fiziksel şiddete maruz kaldığı, iktidarların beslediği, erkek egemen sistem tarafından her türlü politika ile erkekliğin yeniden yeniden üretildiği bir ülkede yaşıyoruz.” dedi.
SUÇLULAR KORUNUYOR
Seyrek, yürütülen soruşturma ve davalarda failler gizli tutulurken çocukların topluma bir suçlu gibi lanse edildiğini belirtti. Savcılar tecavüz eden erkekleri korurken, kadın örgütleri temsilcilerinin davalara müdahil olmalarının kabul edilmediğini ifade eden Seyrek, “Nasıl olur da bir kentte kamu görevlileri kız çocuklarına tecavüz ederken AKP iktidarının bundan haberi olmaz” diye sordu.
KAVAF İSTİFA
Ülkemiz eğitim sisteminin cinsiyetçi politikaları pekiştirdiğini ve devam ettirdiğini belirten Seyrek, YIBO’ların acil olarak kapatılması gerektiğini, cinsiyetçi ve asimilasyoncu olmayan demokratik, özgürlükçü bir eğitim sisteminin getirilmesi gerektiğini söyledi. Seyrek, “Davalar üzerindeki erkekleri koruyan gizlilik kararları bir an önce kaldırılmalıdır. Hükümetin milli eğitim bakanı ve homofobik olan Kadından ve Aileden Sorumlu Bakanı Selma Aliye Kavaf ve Siirt valisi bir an önce istifa etmelidir” dedi.
İstanbul Kadın Platformunun açıklamasına şair yazar Sennur Sezer ve BDP İstanbul milletvekili Sabahat Tuncer de destek verdi. Tuncer kısa bir konuşma yaparak olayları ve devletin korumacı tutumunu kınadı. Ayrıca bugün Siirtli kadınların olayları protesto edeceklerini ve BDP’li kadın milletvekillerinin de orada bulunacağını duyurdu. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Çiçek değil sosyal adalet

SONRAKİ HABER

Formasyon talebi ile 26 Mayıs’a

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...