10 Mayıs 2010 01:00
Kurye başladı
TÜRKİYEnin en geniş video etkinliği Kurye Uluslararası Video Ve Dijital Sanatlar Festivalinin ikincisi başladı. 19 Mayıs tarihine dek Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Yerleşkesi ile İstanbul Modernde sürecek olan festivalde, genç video sanatçılarının gösterimleri yer alacak.
2. Kurye Uluslararası Video Ve Dijital Sanatlar Festivali, 19 Mayıs tarihine dek İstanbullu sanatseverleri biraraya getiriyor. Festivale, Ünlü Dijital Tasarımcı Joshua Davis, Kod Tasarımı Ustası Karsten Schmidt, 3D Animasyon Ustası Joost Korngold ve animasyon alanında başlı başına bir okul olan Zlin Film Okulundan Animasyon Bölüm Başkanı Michael Carrington da katılacak.
İngilterenin önemli tasarım ajanslarından Tomatonun da katılımcılar için atölye düzenleyeceği festival, Fransız dijital sanatçı grubu Pleix ile açılacak.
Film gösterimleri arasında Brezilyadan Video Brasil, Hollandalı sanatçı insiyatifi 1646, uluslararası alanda İsveç filmlerini tanıtmak amacıyla kurulan İsveç Film Enstitüsü ve dijital sanatlar alanında 1984ten beri faaliyet gösteren Video Formesin yapımları da bulunuyor.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
Bilgi için: www.kuryevideo.org
Evrensel'i Takip Et