11 Mayıs 2010 00:00

26 Mayıs’ın önemi daha da arttı

BAŞBAKANLIK tarafından çıkartılan genelgeyle belediye işçilerinin “ihtiyaç fazlası” iddiasıyla 4-c’ye geçirilmesine tepki büyüyor.

Paylaş

BAŞBAKANLIK tarafından çıkartılan genelgeyle belediye işçilerinin “ihtiyaç fazlası” iddiasıyla 4-c’ye geçirilmesine tepki büyüyor. İşçiler, DİSK Ege Bölge Temsilciliği önünde yaptıkları eylemle, kendilerine dayatılan kölece çalışmayı kabul etmeyeceklerini ve 26 Mayıs genel grevinde buna karşı mücadeleyi büyüteceklerini dile getirdiler. DİSK Bölge Temsilciliği önünde toplanan Seyhan, Çukurova ve Sarıçam’da çalışan Genel-İş Sendikası üyesi işçilerin eylemine, Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa ve TÜMTİS Adana Şube Başkanı Halil Çekin de destek verdi.
HAKLAR İHLAL EDİLİYOR
Eylemde konuşan DİSK Bölge Temsilcisi Kemal Aslan, işçi sınıfının tarihin en büyük işsizlik, yoksulluk, güvencesizlik döneminden geçtiğini belirtti. Sosyal ve sendikal hakların ihlal edildiğini dile getiren Aslan, bunun en son örneğinin, Başbakanlığın çıkardığı genelge olduğunu söyledi. Çıkartılan genelge ile çalışanların bir bölümünün ihtiyaç fazlası olduğu gerekçesiyle tasfiye edileceğinin altını çizen Aslan, genelgenin içeriği itibariyle yerel yönetim çalışanlarının TEKEL işçileriyle aynı akıbete uğratılmasına yönelik bir hazırlık olduğunu dile getirdi. Genelgenin iptali için sendika olarak Danıştay’a dava açtıklarını ifade eden Aslan, 16 bin belediye işçisi üzerinde oynan oyunu bozacaklarını vurguladı. Konfederasyonlar tarafından alınan 26 Mayıs genel grev kararının tüm işkolları ve çalışanlar açısından öneminin bir kez daha ortaya çıktığına dikkat çeken Aslan, tüm emek dostlarını, sendikaları, meslek örgütlerini, taşeronlaştırmaya ve özelleştirmeye karşı ortak mücadeleye çağırdı. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Hiçbir güç birlikte mücadeleyi engelleyemez

SONRAKİ HABER

Temizlik işçileri, 8 hafta direnerek kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...