11 Mayıs 2010 01:00
26 Mayıs çalışmaları başladı
22 ŞUBAT tarihinde dört konfederasyon tarafından genel eylem günü olarak açıklanan 26 Mayıs yaklaşırken, işçilerin, emekçilerin genel eylem gününe yönelik hazırlıkları da sürüyor.
Gaziantepte KESKe bağlı sendikalar adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Ersönmez, 26 Mayısta hayatı durdurma çağrısı yaptı. Eğitim Sen binasında gerçekleştirilen açıklamaya, KESKe bağlı sendikaların Gaziantep şube yöneticileri de katıldı.
Ali Ersönmez, 22 Şubatta Türk-İş, DİSK, KESK ve Kamu-Senin açıkladığı eylem takviminde, 26 Mayısta 1 günlük uyarı grevi gerçekleştirileceğinin belirtildiğini hatırlattı. 22 Şubattan bu yana çalışanların, işsizlerin, emeklilerin, güvencesiz çalıştırılanların ve geleceksiz bırakılanların, barış ve demokrasi isteyenlerin taleplerini her fırsatta dile getirmeye devam ettikleri söyleyen Ersönmez, bunun son örneğinin, 1 Mayısta talepleriyle alanlara çıkan yüz binler olduğunu ifade etti. İşçilerin, emekçilerin, Kürtlerin, Alevilerin; emek, barış ve demokrasi talebi olanların talepleri için verdikleri mücadele anlamında 26 Mayısta gerçekleştirilecek 1 günlük uyarı grevinin çok önemli olduğunu belirten Ersönmez, KESK olarak 26 Mayısa yönelik hazırlıklarına başladıklarını söyledi.
İş bırakma eyleminin güçlü geçmesi ve halkın da desteğini alabilmek için KESK Gaziantep şubeleri olarak basın yoluyla, mahallelerde yapılacak toplantılarla, kahvehane ziyaretleriyle, halkın ve tüm işçi ve emekçilerin katılımını sağlamaya yönelik çalışmalar yürüteceklerini belirten Ersönmez, Taleplerimiz için 26 Mayısta hayatı durduralım çağrısında bulundu. (Gaziantep/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et