11 Mayıs 2010 00:00

26 Mayıs çalışmaları başladı

22 ŞUBAT tarihinde dört konfederasyon tarafından genel eylem günü olarak açıklanan 26 Mayıs yaklaşırken...

Paylaş

22 ŞUBAT tarihinde dört konfederasyon tarafından genel eylem günü olarak açıklanan 26 Mayıs yaklaşırken, işçilerin, emekçilerin genel eylem gününe yönelik hazırlıkları da sürüyor.
Gaziantep’te KESK’e bağlı sendikalar adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Ersönmez, 26 Mayıs’ta hayatı durdurma çağrısı yaptı. Eğitim Sen binasında gerçekleştirilen açıklamaya, KESK’e bağlı sendikaların Gaziantep şube yöneticileri de katıldı.
Ali Ersönmez, 22 Şubat’ta Türk-İş, DİSK, KESK ve Kamu-Sen’in açıkladığı eylem takviminde, 26 Mayıs’ta 1 günlük uyarı grevi gerçekleştirileceğinin belirtildiğini hatırlattı. 22 Şubat’tan bu yana çalışanların, işsizlerin, emeklilerin, güvencesiz çalıştırılanların ve geleceksiz bırakılanların, barış ve demokrasi isteyenlerin taleplerini her fırsatta dile getirmeye devam ettikleri söyleyen Ersönmez, bunun son örneğinin, 1 Mayıs’ta talepleriyle alanlara çıkan yüz binler olduğunu ifade etti. İşçilerin, emekçilerin, Kürtlerin, Alevilerin; emek, barış ve demokrasi talebi olanların talepleri için verdikleri mücadele anlamında 26 Mayıs’ta gerçekleştirilecek 1 günlük uyarı grevinin çok önemli olduğunu belirten Ersönmez, KESK olarak 26 Mayıs’a yönelik hazırlıklarına başladıklarını söyledi.
İş bırakma eyleminin güçlü geçmesi ve halkın da desteğini alabilmek için KESK Gaziantep şubeleri olarak basın yoluyla, mahallelerde yapılacak toplantılarla, kahvehane ziyaretleriyle, halkın ve tüm işçi ve emekçilerin katılımını sağlamaya yönelik çalışmalar yürüteceklerini belirten Ersönmez, “Taleplerimiz için 26 Mayıs’ta hayatı durduralım” çağrısında bulundu. (Gaziantep/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İş güvenliği eğitimini tersane patronu verirse...

SONRAKİ HABER

Hiçbir güç birlikte mücadeleyi engelleyemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...