Mamak’ta halk otobüslerine güzergâh tepkisi
Ankara’nın Mamak ilçesindeki Durali Alıç Mahallesi sakinleri, Özel Halk Otobüslerinin mahallelerine hizmet vermemesini yürüyüş yaparak protesto etti.
Semte hizmet veren özel halk otobüsleri, geçtiğimiz Eylül ayında mahalle yakınlarına büyük bir alışveriş merkezinin açılmasının ardından, güzergahta bulunan 5. Cadde’den geçmemeye başladı.
İşyerlerine gidip gelmekte zorluk yaşayan ve ulaşım masrafı artan halk, dün bir araya gelerek Akşemsettin Mahallesi’nde bulunan EGO nokta hareket müdürlüğüne kadar yürüyüş gerçekleştirdiler. Hem Özel Halk Otobüslerinden hizmet yükümlülüğünü yerine getirmesini isteyen halk, yetkilileri de göreve çağırdı.
Yaşadıkları mağduriyetle ilgili devlet kurumlarına yaptıkları başvurularda muhatap bulamayan vatandaşlar, yürüyüşte karşılarında çevik kuvvet polislerini buldu. Yürüyüşün ardından Halk Otobüsleri Odası ile yapılan telefon görüşmelerinden sonra sorunun hafta içerisinde çözüleceği sözü alındı. Vatandaşlar, hafta içerisinde sorun çözülmediği takdirde 11 Aralık tarihinde tekrar bir araya gelecek. (Ankara/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et