16 Mayıs 2010 00:00

Öğretmen dayağı kulak zarını patlattı!

OKULLARDA şiddet bitmek bilmiyor. Gaziantep İMKB Anadolu Lisesi’nde Beden Eğitimi Öğretmeni Adem Boz bir öğrenciye yumrukla vurarak kulak zarını patlattı. Hastaneden rapor alan Okan Mert adlı öğrencinin ailesi dayakçı öğretmenden şikayetçi olacak

Paylaş

OKULLARDA şiddet bitmek bilmiyor. Gaziantep İMKB Anadolu Lisesi’nde Beden Eğitimi Öğretmeni Adem Boz bir öğrenciye yumrukla vurarak kulak zarını patlattı. Hastaneden rapor alan Okan Mert adlı öğrencinin ailesi dayakçı öğretmenden şikayetçi olacak.
Gaziantep İMKB Anadolu Lisesi 3. Sınıf Öğrencisi Okan Mert’in anlattığına göre olay şöyle gelişti. Okulda sınıflar arası futbol turnuvasında sınıf takımının kaptanı olan Okan Mert maç sırasında hakemlik yapan Beden Eğitimi Öğretmeni Adem Boz’a bir pozisyonun faul olduğu yönünde itiraz etti. İtiraza öğrenciyi azarlayarak cevap veren Adem Boz maç sonu sahadan ayrılırken Okan’ın yanına giderek “Sen çok itiraz ediyorsun” diye çıkıştı. Okan’ın pozisyonun faul olduğunu tekrarlaması üzerine öğretmen “Seni elime alır, döverim” diye tehdit etti. Okan’ın “Zaten hep öyle oluyor” şeklinde söylenmesi üzerine öğretmen Adem Boz arkadan Okan’ın ensesine doğru yumrukla vurmaya başladı. Yumruklardan biri Okan’ın kulağına denk geldi. Olaydan ailesine ve kimseye bahsetmeyen Okan bir gün sonra kulağındaki ağrı ve tıkanıklık geçmeyince ailesine durumu anlattı. Ailesinin hastaneye götürdüğü Okan’a doktor sağ kulak zarında iki santim yırtılma ve işitme kaybı olduğu yönünde rapor verdi. Beden Eğitimi Öğretmeni Adem Boz’un öğrencilere hep sert davrandığını söyleyen Okan öğretmenin öğrencilere sürekli hakaret ettiğini dile getirdi.
Konuyla ilgili öğretmen hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ve oğlunun hakkını sonuna kadar arayacağını belirten Okan Mert’in babası Hacı Ali Mert de “Biz çocuklarımızı okula okusun, eğitim görsün diye gönderiyoruz. Oğlumu döven öğretmen hakkında sonradan edindiğimiz bilgilere göre bu öğretmenin ilk olayı da değilmiş. Daha önce de bir çok öğrenciyi dövmüş. Biz bu gün buna itiraz etmezsek, davacı olmazsak yarın başka öğrencilerin de başına gelecek. Ben oğlumun hakkını sonuna kadar arayacağım” şeklinde konuştu.
(Gaziantep/EVRENSEL)
Abdullah Çiloğlan
ÖNCEKİ HABER

Kadraj

SONRAKİ HABER

‘GÜLER ZERE’NİN KATİLİ AKP’DİR’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...