20 Mayıs 2010 01:00
Komşuda bugün genel grev var
YUNANİSTAN sokakları bugün bir kez daha protesto sesleri ile çalkalanacak. Hükümetin, 2018 yılından itibaren emekli maaşlarında yüzde 7 oranında kesintiye gidileceğini açıklaması, sendikaları harekete geçirdi.
Yunanistandaki işçi ve memur sendikaları, söz konusu yasa tasarısına tepki göstermek amacıyla 20 Mayısta 24 saatlik genel grev çağrısında bulundu. Grev nedeniyle ülkede hayatın bir kez daha durması bekleniyor. Ekonomik kriz içerisindeki ülkede son dönemlerde grevler ve protesto gösterileri hızla artıyor.
Yunanistanda başlayan krizin sıçramasından korkulan ülkelerden biri olan İspanya ise yeni ekonomik tedbirler aldığını açıkladı
Öte yandan, Avrupa Birliğine (AB) 2004 yılında katılan Estonya, 2011 yılı başında Avro Bölgesinin 17inci üyesi olmak için AB Komisyonundan onay aldı. (DIŞ HABERLER)
Evrensel'i Takip Et