26 Mayıs 2010 01:00
Sincan işçileri birleşiyor
ANKARA Sincan Organize Sanayi Bölgesi işçileri Petrol-İş sendikasının çağrısıyla, fabrikalardaki sorunları ve örgütlenme olanaklarını konuşmak üzere bir araya geldiler. Sincan Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıda işyerlerindeki çalışma koşulları, işçilerin hukuki sorunları ve organize sanayi işçilerinin birlikte mücadele etmesinin yolları tartışıldı.
ÇHD Sosyal ve Ekonomik Haklar Çalışma Grubu Üyesi Avukat Gülşen Uzuner, Petrol-İş Avukatı Hülya Sarsam ve Petrol-İş Ankara Şube Başkanı Mustafa Özgenin katıldığı toplantıda işçiler, görüş ve sorularını aktardılar.
Gülşen Uzuner, işçilerin anayasa ve yasalardan kaynaklanan bazı haklarının olduğunu ancak çoğu zaman bunların bile kullanılmasının olanaksız hale geldiğini belirtti. Daha sonra söz alan Petrol-İş Ankara Şube Başkanı Mustafa Özgen, organize sanayi işçilerinin çalışma koşullarının Başbakanın söylediği gibi kader olmadığını belirtti. Örgütlü olmak, başı dik dolaşmak demektir. Korkmadan, insanca yaşamak demektir. Biz bu amaçlarla burada çalışma yürütüyoruz. Organize işçilerine de birleşmeyi ve birlikte hak aramayı teklif ediyoruz diyen Özgen, sendikalı işçilerin daha güvende olduklarını hatırlattı. Daha sonra söz alan işçiler işyerlerindeki koşulları anlattılar. İşçiler böyle toplantıların kendileri için çok yararlı olduğunu ancak devamının gelmesi gerektiğini söylediler. (Ankara/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et