10 Ağustos 2010 00:00

DİSK Eski Genel Başkanı Kemal Nebioğlu anılıyor


DİSK kurucusu, DİSK eski Genel Başkanı ve kapatılan TİP’in eski milletvekili Kemal Nebioğlu ölümünün 4. yıldönümünde anılıyor.
DİSK, Nebioğlu’nun ölümün 4. yıldönümü nedeniyle Zincirlikuyu’daki kabri başında bugün bir anma töreni düzenliyor. Saat 11.00’de düzenlenecek anma törenine, DİSK yöneticileri ve Nebioğlu’nun ailesi ve mücadele arkadaşları katılacak.
KEMAL NEBİOĞLU KİMDİR?
1926 yılında Rize doğdu. DİSK’in kurucusu ve Türkiye İşçi Partisi’nin kuruluşunda yer alan 12 sendikacıdan biri olan Nebioğlu, 12 Eylül 1980’den sonra DİSK davasıyla ilgili olarak tutuklandı, 4 yıl tutuklu kaldı.
1962 yılında genel sekreterliğine getirildiği TİP’ten 1965 Seçimlerinde Tekirdağ Milletvekili olarak seçildi.
Meclis’te Türkiye İşçi Partisi Grup Başkanvekilliğini de bir süre yürüten Nebioğlu parti içinde çeşitli görevlerde bulundu. Nebioğlu 1976 yılında 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın düzenlenmesine önayak oldu ve tertipleme komitesi başkanlığını yaptı.
12 Eylül Darbesini takiben kapatılan DİSK’in 1992’de yeniden açılması ile yapılan büyük kongresinde konfederasyonun Genel Başkanlığına seçildi. (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et