4 Ekim 2010 00:00
Böyle bir başbakan dünyanın hiçbir yerinde yok
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu kez de üniversite mezunlarına çattı. Hem üniversitelerdeki eğitim düzeyinin hem de işsizliğin sorumlusunun kim olduğunu yine unutan Erdoğan, bütünüyle kendi politikalardan kaynaklanan sonuçların sorumluluğunu da öğrencilere yükledi.
Önceki gün Tuzladaki Piri Reis Üniversitesinin 2010-2011 akademik yıl açılış törenine katılan Erdoğana fahri doktora unvanı verildi. Açılışta bir konuşma yapan Erdoğan, üniversiteli bitiren herkesin işe yerleşeceği gibi bir garantinin dünyanın hiçbir yerinde olmadığın savundu. Erdoğan, bir diplomanın peşinden koşturanların, gün gelince o resmi belgeyi elde ettiklerini, ama bilginin peşinden koşanların, arif olmaları halinde, diplomanın çok çok ötesinde eşsiz bir zenginliğin de sahibi olduklarını söyledi.
YUNUS EMREDEN ALINTI
Yunus Emrenin İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsen, ya nice okumaktır dizelerini hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi: Bir diplomanın peşinden koşturanlar, gün gelir o resmi belgeyi elde ederler, ama bilginin peşinden koşanlar, diplomanın, o resmi belgenin çok çok ötesinde eşsiz bir zenginliğin de sahibi olurlar, arif olmaları halinde.
HAYIR AMA NEDEN!
Bizde ne yazık ki üniversite sınavını kazanan, bir bölüme yerleşen öğrenci, o andan itibaren her şeyin bittiğine ve hayatının artık garanti altına alındığına inanıyor diyerek konuşmasını sürdüren Erdoğan, mezun olup iş başvurusu yaptığında ise öğrencinin okuldaki 4-5 yılını iyi değerlendiremediğini anladığını iddia etti. Fakat ne yazık ki geç kalmış oluyor demeyi ihmal etmeyen Başbakan Erdoğan, Evet, diploma var ama dil biliyor mu? Hayır. Bilgisayar kullanıyor mu? Hayır. Türkiyenin meselelerine, küresel meselelere vakıf mı? Hayır. Mezun olduğu bölümle ilgili tecrübe edinmiş mi? Hayır... Ben, Her üniversite mezunu iş bulacak diye bir şey yok dediğim zaman eleştirildim. Böyle bir garanti dünyanın hiçbir yerinde yok. Oysa dünyanın hiçbir yerinde her üniversite mezunu işe yerleşir diye bir kural yok. Bütün üniversite mezunlarına iş vermiş hiçbir ülke yok diyerek konuşmasını bitirdi. (İSTANBUL)
MİLLİ EĞİTİM BAKANI MEMNUN
BAŞBAKANın üniversite mezunlarına yüklendiği gün Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bir ülkenin gelişiminin eğitim seviyesine bağlı olduğunu belirterek, Türkiyede yüzde 10larda seyreden yükseköğretimden mezun olanların oranının yüzde 20lere yükseldi dedi.
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul Kültür Üniversitesinin 2010-2011 yeni akademik yıl açılış törenine katıldı. Özellikle eğitim alanında önemli atılımlar gerçekleştirildiğini iddia eden Çubukçu, Son dönemde kurulan üniversiteler özellikle genç nüfusun eğitilmesi ve yüksek öğretim taleplerinin karşılanması açısından oldukça olumlu sonuçlar vermeye başladı. Türkiyede yüzde 10larda seyreden yükseköğretimden mezun olanların oranı yüzde 20lere yükseldi. Yine yüksek öğretimde okullaşma oranı 2009-2010 eğitim yılında yüzde 53 olarak gerçekleşti. Dokuzuncu kalkınma planında 2010 hedefinin yüzde 48 olduğu düşünülecek olursa, bu hedefi daha bugünden aşmış bulunuyoruz diye konuştu.
Evrensel'i Takip Et