25 Ekim 2010 00:00

Öğretmen açığına imam formülü!

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde öğretmen açığı imamlarla gideriliyor! Ergani Kaymakamlığı, İlçe Müftülüğünün talebi üzerine kadrolu din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni bulunmadığı gerekçesiyle...

Paylaş

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde öğretmen açığı imamlarla gideriliyor! Ergani Kaymakamlığı, İlçe Müftülüğünün talebi üzerine kadrolu din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni bulunmadığı gerekçesiyle, camiilerde görev yapan 29 imamı lise ve ilköğretim okullarında ‘ücretli öğretmen’ olarak görevlendirdi. Günlük camii görevlerinin dışında haftada 8 saat din derslerine girecek imamlar, ders ücreti alacak. İmamlar Ergani’deki 14 İlköğretim ve 7 lisede din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine girecek. Ergani’de 950 kadrolu, 250 sözleşmeli ve 250’de ücretli olmak üzere 1450 öğretmen görev yapıyor.
ÖĞRETMEN YEDİNE İMAMLAR DERS BAŞI YAPTI!
Eğitim Sen Ergani İlçe Temsilcisi Servet Pala, bu durumun ülkedeki öğretmen açığının Ergani’ye yansıması olduğunu söyledi. Ergani’de MEB’in daha yüksek maaşla çalışan kadrolu öğretmen yerine 700 TL’ye ücretli öğretmen çalıştırmayı tercih ettiğini belirten Pala “İlçemizde başta sınıf öğretmeni olmak üzere hemen tüm branşlarda öğretmen açığı var. Türkiye’de 270 bin öğretmen açığı bulunuyor. Üniversite mezunu 400 bin öğretmen adayı da atama bekliyor” dedi. Ergani’de de öğretmen açığının ders başı ücret ile çalıştırılan ücretli öğretmenlerle kapatılmaya çalışıldığını söyleyen Pala “Sınıf öğretmeni, Matematik ve Türkçe branşları olmak üzere tüm branşlardaki öğretmen açığı, sözleşmeli ve ücretli öğretmen alınarak kapatılıyor” dedi. Ergani’de son olarak 29 imamın ücretli öğretmen olarak göreve başlamasının hükümetin eğitimdeki özelleştirme politikasının bir parçası olduğunu vurgulayan Pala “Yüz binlerce öğretmen atama beklerken ücretli öğretmen uygulamasını dayatmaya devam ediyorlar. Ergani’deki uygulamada da görüldüğü gibi ilahiyat fakültesi mezunu öğretmen adaylarının bile din bilgisi öğretmeni olarak ataması yapılmıyor. Bunun yerine camilerde görev yapan üniversite mezunu imamlar ders başı ücretle görevlendiriliyorlar” şeklinde konuştu.
MAĞDURİYETİ GİDERMEK İÇİNMİŞ!
Ergani Milli Eğitim Müdürü Behçet Tekdemir ise ilçe ve köylerde boş geçen din kültürü ve ahlak bilgisi ders ihtiyacını karşılamak için imamların görevlendirildiğini söyledi. Öğrenci mağduriyetini gidermek ve sağlıklı bir şekilde eğitim ve öğretimden faydalanmasını sağlamak üzere ilçe müftülüğün talebi üzerine en az yüksek okul mezunu veya ilahiyat çıkışlı imamlardan istifade edildiğini savunan Tekdemir, “Nasıl ki trafik, ilkyardım ve milli güvenlik derslerinde trafik polisi ve askeri personel tarafından giriş sağlanırken, aynı şekilde imamlarında yasal mevzuat çerçevesinde haftalık 8 saat derse girmeleri sağlanmıştır” dedi.
(Diyarbakır/
EVRENSEL)

Mehmet Aslanoğlu
ÖNCEKİ HABER

Devlet anadil hakkını güvenceye almalı

SONRAKİ HABER

Sessiz telefonlar başarının göstergesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...