4 Kasım 2010 00:00

18. Milli Eğitim Şurası’nda sözleşmeli personel tartışması


18. MİLLİ Eğitim Şurası tartışmalarla sürüyor. Şuranın dünkü bölümünde ‘Öğretmenin Yetiştirilmesi, İstihdamı ve Mesleki Gelişimi’ komisyonunda gerginlik yaşandı. Tüm öğretmenlerin bir istihdam modeline geçmesi ve personelin kademeli olarak sözleşmeli hale getirilmesi görüşü komisyonda benimsendi.
Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk bu maddeye karşı olduklarını belirterek, bakanlık ve özel öğretim kurumları yöneticilerinin görüşleri doğrultusunda rapor hazırlandığını ileri sürdü. Bunun üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük, “Demokrasinin gereği bu, oylandı kabul edildi. Artislik yapma.” diye konuştu. Küçük ve Koncuk’un birbirinin üzerine yürümesi sonucu yaşanan gerginliği, komisyon üyelerinin araya girmesi ile yatıştırıldı.
Öte yandan, Şura’da Sanat ve Beceri Eğitimi Alt Komisyonu’nda, ilköğretim sonuna kadar her öğrencinin bir enstrüman çalmasının hedeflenmesi görüşü benimsendi.
TEMEL EĞİTİMDE GERİ ADIM
“Eğitimde 2023 Vizyonu” konusunun ele alındığı Şura’da “İlköğretim ve Ortaöğretimin Güçlendirilmesi, Ortaöğretime Erişimin Sağlanması” başlığını ele alan komisyonunda, “Kesintisiz eğitim” uygulaması tartışıldı.
Tartışmalar sonrası alınan karara göre yedi ila 14 yaş arası kız ve oğlan çocukları için zorunlu olan sekiz yıllık kesintisiz temel eğitim, “kademeli” hale getirilecek. Eğitimin ilk kademesini bir ila beşinci sınıf, ikinci kademesini ise altı ile sekizinci sınıf oluşturacak.
“İlköğretim okullarında zorunlu eğitim kademeli olmalı. Öğrencilerin fiziksel gelişim ve yaş farkı dikkate alınarak ayrı binalarda eğitim verilmeli” sözleriyle tutanağa geçen karara göre sekiz yıllık kesintisiz temel eğitim uygulaması sürecek, ancak bir ve ikinci kademede okuyan öğrencilerin eğitimi ayrı binalarda verilecek. (HABER MERKEZİ)

KARMA EĞiTiM DELiNiYOR
CHP Eski Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, Kızılcahamam’da devam eden 18’nci Milli Eğitim Şurası’nda kız ve erkek çocukların ayrı okullarda okutulması önerisinin Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’dan destek gördüğünü ifade ederek, “Karma eğitimin hangi gerekçeyle olursa olsun delinmesi kabul edilemez” dedi.
Şurada zorunlu 8 yıllık kesintisiz ilköğretimin kesintisizliğinin komisyonda bölündüğünü, 1-5. sınıfların ayrı, 6-8. sınıfların ayrı binalarda okuyacağını kaydeden Gazalcı, “Yaz Kuran kursları ve çeşitli uygulamalarla zaten bölünen kesintisiz ilköğretimin, fırsat bulunduğunda temelli ortadan kaldırılarak 5+3’e dönülmek istendiği konuşmalardan belli olmuştur” dedi. (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et