19 Kasım 2010 00:00

KONFEKSiYON iŞÇiSİNİN SORUNLARI TARTIŞILACAK

DÜNYANIN 15 ülkesinde konfeksiyon işçileri, Uluslararası Clean Clothes Campaign Asyalı Kadınlar Komitesi ile Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu’nun ortaklaşa düzenlediği etkinlikle, 22-26 Kasım tarihlerinde Balıkesir’de bir araya gelerek, sorunlarını tartışacak.

Paylaş

DÜNYANIN 15 ülkesinde konfeksiyon işçileri, Uluslararası Clean Clothes Campaign Asyalı Kadınlar Komitesi ile Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu’nun ortaklaşa düzenlediği etkinlikle, 22-26 Kasım tarihlerinde Balıkesir’de bir araya gelerek, sorunlarını tartışacak. Forum, Asya’dan Orta Amerika’ya, Afrika’dan Doğu Avrupa ülkelerini dünyanın dört bir yanından çoğunluğu kadın olan işçi ve insan hakları aktivistlerini bir araya getiriyor. Konfeksiyon veya perakende satış sektöründe işçilerin örgütlenmesi, kadın işçilerin hakları ve işten atmalara karşı çalışmaların yürüten örgütün düzenleyeceği forumda perakende zincirlerine yönelik kampanyalar yürüten işçiler ve aktivistler de yer alacak. Forumun en dikkat çekenleri arasında Kore Kadın İşçiler Sendikası Başkanı ve Hong Kong bir konfeksiyon üretim merkezinden ticaret merkezine dönüşürken çalışan işçiler olacak.
CLEAN CLOTHES CAMPAİGN NEDİR?
Clean Clothes Campaign (CCC) konfeksiyon ve spor giyim sektöründe çalışma koşullarını iyileştirilmesini amaçlıyor. Örgüt, 1989’dan itibaren işçi haklarına saygı gösterilmesini sağlamak amacıyla çalışmalar yürütüyor. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

OKUMUŞ POLiSLER!

SONRAKİ HABER

Kurban pazarlarında temizlik başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...