20 Kasım 2010 00:00

Baskı gören öğrenci İHD’ye başvurdu

ŞANLIURFA’nın Suruç ilçesinde 3 ay önce polisler tarafından gözaltına alındığını ve daha sonra darp edilerek para cezasına çarptırıldığını ...

Paylaş

ŞANLIURFA’nın Suruç ilçesinde 3 ay önce polisler tarafından gözaltına alındığını ve daha sonra darp edilerek para cezasına çarptırıldığını iddia eden üniversite öğrencisi Aydın Yağmur, hukuki yardım için İHD Urfa Şubesi’ne başvurdu.
Yağmur, olayın polislerin kendilerine ait lojmanlarda fotoğraf çektirdikleri esnada, oradan geçen bir arkadaşına zafer işareti yapması ile başladığını söyledi. Daha sonra polislerin kendisini Suruç Emniyet Müdürlüğü önüne kadar takip ederek, burada durdurup kimlik kontrolünden geçirdiğini belirten Yağmur, üzerinde kimlik olmadığı için gözaltına alındığını söyledi.
Gözaltına alındıktan sonra şiddete maruz kaldığını iddia eden Yağmur, “Ağza alınmayacak küfürler ettiler. Daha sonra buradan alıp, Çarşı Polis Karakolu’na götürdüler. Orada da aynı muameleyi tekrarladılar ve kimlik bulundurmadığım için 70 TL idari para cezası kestiler. Para cezası kesmelerine bir şey demiyorum, fakat maruz kaldığım hakaretlere anlam veremedim. Çünkü bana zafer işareti neden yaptığımı sordular. Ben de suç olmadığını ve arkadaşıma yaptığımı söyledim” dedi.
‘BENİ HEP DURDURUYORLAR’
Maruz kaldığı hakaret ve fiziki işkenceyi önceleri gündeme taşımadığını ve göze batmak istemediğini söyleyen Yağmur, “Ancak benden uzak durmuyorlar. Bugünde Suruç’ta beni nerede görseler durduruyorlar. Hakaret edip, kimlik soruyorlar. Ne yapayım yani? Suruç’u terk mi edeyim? Artık korkmaya başladım. İHD’ye başvurdum. Bana yardım etmelerini istedim. Tek isteğim memleketimde korkusuz ve baskıya uğramadan yaşamak” dedi. (ŞANLIURFA)
ÖNCEKİ HABER

POLİSLER HAKKINDA SORUŞTURMA

SONRAKİ HABER

Seyit Rıza ve arkadaşları UNUTULMADI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...