06 Aralık 2010 00:00

OSTİM işçilerinin sorunları konuşuldu

OSTİM’de çalışan işçilerin sorunlarının tartışıldığı toplantıda işçilerin örgütlülüğü için Ankara’da örgütlü bulunan sendikaların da sorumluluk alması gerektiği vurgulandı.

Paylaş

OSTİM’de çalışan işçilerin sorunlarının tartışıldığı toplantıda işçilerin örgütlülüğü için Ankara’da örgütlü bulunan sendikaların da sorumluluk alması gerektiği vurgulandı.
Emek Partisi Yenimahalle İlçe Örgütü’nün çağrısı ile OSTİM’de çalışan işçilerin sorunlarının ve çözüm yollarının konuşulması amacıyla bir toplantı yapıldı. Ankara’da 12 Aralık’ta düzenlenecek sendikal konferans hazırlıkları çerçevesinde düzenlenen toplantıda OSTİM işçilerinin çalışma ve örgütlenme sorunları tartışıldı.
Toplantıya katılanlar, OSTİM’de en çok yaşanan sorunların başında düşük ücretler, uzun çalışma saatleri, sigortaların eksik ödenmesi ve çalışanların örgütsüzlüğü olduğunu vurguladılar. Mevcut İş Kanunu’nda yer alan kuralların neredeyse hiç birinin OSTİM’de uygulanmadığına vurgu yapılan toplantıda, OSTİM işçilerinin mesai ücreti almaksızın mesaiye kaldığı, önceden Cumartesi yarım gün çalışan işçilerin artık tam gün çalıştıkları, bazı işyerlerinin Pazar günleri de çalıştığı ifade edildi.
İşçilerin sigortalarının yatırılmasında da problemler yaşandığının dile getirildiği toplantıda, girdi-çıktı yapılarak sigortaların eksik gün üzerinden yatırıldığı, sigortaların alınan gerçek ücret üzerinden değil, asgari ücret üzerinden yatırıldığı belirtildi.
Toplantıda OSTİM işçilerinin örgütlenme olanakları üzerinde de duruldu. İşçilerin örgütlenmesinin sadece OSTİM işçilerinin değil, Ankara’da örgütlülüğü bulunan tüm sendikaların sorunu olduğuna ve herkese görev düştüğüne değinilen toplantıda, 12 Aralık’ta Ankara’da yapılacak sendikal konferansta sendikalara bu konuda çağrı yapılmasına karar verildi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Bakana göre emeklilerin satın alma gücü artmış

SONRAKİ HABER

Uzmanlardan tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...