11 Aralık 2010 00:00

SOL PARTİ ASSANGE İÇİN SİYASİ SIĞINMA İSTEDİ

Almanya’daki Sol Parti Meclis Grubu Uluslararası İlişkiler Sözcüsü Sevim Dağdelen, WikiLeaks kurucusu Julian Assange için Almanya’da siyasi sığınma hakkı tanınmasını talep etti

Paylaş

Almanya’daki Sol Parti Meclis Grubu Uluslararası İlişkiler Sözcüsü Sevim Dağdelen, WikiLeaks kurucusu Julian Assange için Almanya’da siyasi sığınma hakkı tanınmasını talep etti. “Hükümet böylece düşünceyi ifade özgürlüğünden yana olduğunu gösterme fırsatı bulacaktır” diyen Dağdelen, Federal Hükümet’in WikiLeaks’e uygulanan sansüre karşı girişimlerde bulunması gerektiğini belirtti.
Federal Meclis Dışişleri Komisyonu üyesi de olan Dağdelen, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay’ın WikiLeaks olayına ilişkin değerlendirmelerine katılmamak mümkün değil. WikiLeaks’e ve onun destekçilerine gözdağı verilmek istenmesi kabul edilemez. WikiLeaks’i susturma çabaları hukuk devleti ilkelerinin ihlal edilmesinden başka bir anlam taşımıyor. Kendisini demokratik olarak tanımlayan ülkelerde basın özgürlüğü ve düşünceyi özgürce ifade hakkına karşı atılan adımlar, ürkütücü boyutlara ulaşmıştır” dedi.
WikiLeaks’i sansürleme çabalarına derhal son verilmesi ve ifade özgürlüğü kısıtlanmaması gerektiğini belirten Dağdelen, internetin ABD hükümetinin, istediği gibi at koşturabileceği bir ortam olmadığının altını çizdi. “Sanal ortam özgür ve herkese açık olmalıdır” diyen Dağdelen, WikiLeaks kurucusu Julian Assange’a karşı sürdürülen karalama kampanyasının utanç verici olduğunu belirtti.
ÖNCEKİ HABER

WikiLeaks düellosu sürüyor

SONRAKİ HABER

WikiLeaks: Shell Nijerya’nın her yerinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...