16 Şubat 2011 00:00

‘Dilovası’na atılan atıklar tehlikeli’

İZMİT Zehirli Atık Yakma ve Değerlendirme A.Ş (İzaydaş) Genel Müdürü Muhammet Saraç, Kocaeli’nin Dilovası ilçesine atılan 80 kamyon atığın tehlikeli olduğunu söyledi.

Paylaş

İZMİT Zehirli Atık Yakma ve Değerlendirme A.Ş (İzaydaş) Genel Müdürü Muhammet Saraç, Kocaeli’nin Dilovası ilçesine atılan 80 kamyon atığın tehlikeli olduğunu söyledi. Saraç, gerekli işlemlerin tamamlanmasından sonra atıkların bertarafına başlayacaklarını söyledi.
Geçtiğimiz günlerde Dilovası İlçesi’nin Tavşancıl-Çerkeşli Köyü arasına atılan bin ton atıktan numune alan İzaydaş, kendi laboratuvarlarında inceleme yapıyor. İncelemenin ilk sonuçlarını açıklayan Genel Müdür Saraç, atıkların bir kısmının tehlikeli bir kısmının ise tehlikesiz olduğunu açıkladı. Saraç, “Dilovası’ına atılan tehlikeli atıkların bulunmasından sonra bölgede araştırma yaptık. Bin ton civarında atık söz konusu. İlk yaptıkları inceleme sonucunda, atıkların içinde tehlikeli ve tehlikesiz atıklar var. 7 numune aldık. Bu numunelerin araştırması devam ediyor. İlk belirlemelere göre atıkların bir kısmı tehlikeli bir kısmı ise tehlikesiz. Atıklar tehlikeli olsa da olmasa da buraya atılması yasak.” dedi. (İZMİT)
ÖNCEKİ HABER

Köylüler ‘elektrik hırsızlığı’ suçundan mahkemelik

SONRAKİ HABER

Sincan’da işçiler işçi sağlığı ve iş güvenliğini tartıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa