10 Mart 2011 11:40

TARGEL’e bir tepki de Tarım Orkam-Sen’den

TARIM ve Köyişleri Bakanlığı’nca Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TARGEL) adı altında uygulanan projenin çıkardığı sorunlara bir tepki de Tarım Orkam-Sen’den geldi. Tarım Orkam-Sen’den yapılan yazılı açıklamada, proje kapsamındaki sözleşmeli çalışanların fazladan ve usülsüz görevlendirmelerin ortadan kal

TARGEL’e bir tepki de Tarım Orkam-Sen’den
Paylaş

TARIM ve Köyişleri Bakanlığı’nca Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TARGEL) adı altında uygulanan projenin çıkardığı sorunlara bir tepki de Tarım Orkam-Sen’den geldi. Tarım Orkam-Sen’den yapılan yazılı açıklamada, proje kapsamındaki sözleşmeli çalışanların fazladan ve usülsüz görevlendirmelerin ortadan kaldırılması ve çalışma şartlarının düzenlenmesi gerektiği belirtildi.

Açıklamada, TARGEL diye bilinen ve uzun yıllardır farklı isimlerle sürdürülen projenin Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından iddia edildiği gibi sorunsuz bir proje olmadığı, çalışanların baskıcı, keyfi ve fazladan çalıştırma gibi uygulamalarla karşılaştığı vurgulandı.  Açıklamada, projenin hiçbir altyapısı, çalışma bürosu, ulaşım ve konaklama koşulları oluşturulmadan uygulanmaya çalışıldığına dikkat çekildi.

‘PERFORMANSA SON VERİLSİN’

TARGEL kapsamında ve diğer sözleşmeli görev yapan tüm 4/B ve 4/C’li çalışanların güvenceli ve kadrolu istihdam edilmesi gerektiği vurgulandı. Açıklamada ayrıca performansa dayalı ücret uygulamasına da son verilmesi gerektiği belirtildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Halkın iradesine kimse ipotek koyamaz’

SONRAKİ HABER

Gebze’de ‘torba soruşturması’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...