19 Aralık 2005 23:00
Enerji sempozyumu yarın başlıyor
Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) adına Elektrik Mühendisleri Odası'nın düzenlediği V. Enerji Sempozyumu, "Küreselleşmenin Enerji Sektöründe Yapısal Değişim Programı ve Enerji Politikaları" başlığıyla gerçekleştirilecek. Milli Kütüphane Konferans Salonu'nda yapılacak olan sempozyum, yarın başlayacak ve 3 gün sürecek.
İlk gün sabah saat 10.00'dan itibaren yapılacak açılış konuşmalarının ardından İngiltere'den gelen Kamu Hizmetleri Uluslararası Araştırma Birimi Yöneticisi David Hall "Enerji Alanında Özelleştirme ve Liberalleşme" konulu açılış bildirisini sunacak.
Sempozyumda Türkiye'nin enerji alanında nerede olduğu ve nereye gitmekte olduğunun sorgulanması hedeflenirken, farklı açılımların ortaya konulması planlanıyor.
Sempozyumda gerçekleştirilecek olan 8 oturumla 32 bildiri sunumu yapılacak. İlk gün, saat 13.15'te "Küreselleşme Politikaları Enerji ve Gelecek" konulu birinci oturum ve saat 15.15'te "Enerji Sektöründe Yeniden Yapılandırma ve Özelleştirmeler" konulu ikinci oturum yapılacak. İkinci gün saat 9.00'da "Yenilenebilir Enerji Kaynaklarında Yeni Açılımlar", saat 10.45'te "Fosil Yakıtlar", saat 13.15'te "Hidroelektrik Santrallerin Potansiyeli ve Geliştirilmesi", saat 15.15'te "Verimlilik ve Etkin Kullanım" konulu 4 oturum gerçekleştirilecek.
Sempozyumun son gününde sabah saat 9.00'da "Enerji ve Çevre", saat 10.45'te "Enerji Kaynakları ve Paylaşım Senaryoları" konulu iki oturumun ardından öğleden sonra saat 13.15'te "Türkiye'de Enerji Politikaları ve Yasal Düzenlemeler" konulu panel düzenlenecek. Panele, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, TÜSİAD, Petrol-İş, TMMOB ve Tes-İş Sendikası'nın temsilcileri konuşmacı olarak katılacak.
Evrensel'i Takip Et