08 Mart 2011 12:48

Askeri dinleme üssü MİT’e devrediliyor

GENELKURMAY’a bağlı Türkiye’nin en büyük elektronik dinleme üssünün, MİT’e devredilmesi için çalışma yürütülüyor.Türkiye’nin en yüksek kapasiteli elektronik istihbarat ve dinleme üssü olan ve ‘Bayrak Garnizonu’ olarak da bilinen Genelkurmay Elektronik Sistemler (GES)

Askeri dinleme üssü MİT’e devrediliyor
Paylaş

GENELKURMAY’a bağlı Türkiye’nin en büyük elektronik dinleme üssünün, MİT’e devredilmesi için çalışma yürütülüyor.

Türkiye’nin en yüksek kapasiteli elektronik istihbarat ve dinleme üssü olan ve ‘Bayrak Garnizonu’ olarak da bilinen Genelkurmay Elektronik Sistemler (GES) Komutanlığının sivil kontrole geçip Milli İstihbarat Teşkilatına (MİT) bağlanması için çalışma başlatıldı. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bir süre önce başlatılan çalışmanın yakın süre içinde tamamlanması halinde MİT’in Elektronik Teknik İstihbarat (ETİ) biriminin de Ankara’nın güneyinde, Haymana yolunda konuşlu Bayrak Garnizonuna taşınması öngörülüyor.

Radikal Gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Yetkin’in haberine göre, konu üzerine ‘askeri kaynaklar’ çalışmayı şu sözlerle doğruladı: “GES ve MİT’in faaliyetlerini daha iyi koordinesi ve duplikasyonların (İki kurumun aynı anda aynı hedef üzerinde çalışmasının, iş tekrarının-MY) önlenmesi ile ilgili bir çalışma yürütülmektedir.” Yetkin haberinde ‘MİT’e yakın kaynaklar’ın  “Şu anda görüşmeler devam ediyor. Yakında MİT’e devrinin sağlanacağı bekleniyor” bilgisini verdiğini belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Libya’da halk Kaddafi’yi devirmeye kararlı

SONRAKİ HABER

Hizbullahçı Gümüş, selametteymiş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa