09 Mart 2005 22:00

Çalışanların sağlıkları tehlikede

Aşırı derecede radyasyona maruz kalan radyasyon ve radyum hizmetlilerinin 5 saatlik çalışma sürelerinin 8 saate çıkarılmak istenmesine Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) tepki gösterdi.

Paylaş
Aşırı derecede radyasyona maruz kalan radyasyon ve radyum hizmetlilerinin 5 saatlik çalışma sürelerinin 8 saate çıkarılmak istenmesine Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) tepki gösterdi. "Sağlığımızla oynamayın" diyen sağlık çalışanları Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'de dün eylem yaptılar. SES Aksaray Şube Başkanı Songül Beydilli, Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün çalışma süresinin 8 saate çıkarılması için eğitim ve araştırma hastanelerinin ve üniversitelerin radyoloji, radyasyon onkolojisi ve nükleer tıp departmanları yöneticilerinden görüş istendiğini söyledi. Bu alanlarda hizmet verenlerin zaten büyük riskler altında çalıştığını kaydeden Beydilli Bakanlığın gerekçe olarak Avrupa ülkelerini örnek gösterdiğini kaydetti. Beydilli, "İtalya'da bir teknisyen ortalama 15-20 hastaya hizmet verirken ülkemizde bu sayı 70 ile 120 arasında Avustralya'da yapılan bir araştırmaya göre teknisyen başına yılda 2 bin 500 hasta düşerken ülkemizde bu rakam 12 bin 500" dedi. Türkiye'de bu alanlardaki sağlık çalışanları konusunda hiçbir ciddi çalışmanın yapılmadığını ve bu nedenle yaşanan sağlık sorunlarının ve ölümlerin gizli kaldığını dile getirdi. Beydilli imza kampanyası başlattıklarını söyledi.

Radyasyondan ölümler İstanbul Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalında çalışan 4 kişi farklı kanserlerden kaynaklı olarak yaşamını yitirmiş. SSK Topçular Dispanseri'nde çalışan 4 kişi hayatını kaybetmiş İlknur Akçardak ise kanser tedavisi görmekte. Yedikula Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde bir kişi de kansere yakalanmış. SSK Okmeydanı Hastanesi'nde çalışan Necati Demir kanserden öldü. Yine aynı hastaneden 13 kişi ise kanser hastalığına yakalandılar. Hasaki Hastanesi ve Şişli SSK Hastanesi'nden de bir kişi kansere yakalanmış.

ÖNCEKİ HABER

Teşviğe IMF ayarı

SONRAKİ HABER

Benzine yüzde 3.3 zam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...