08 Mart 2011 10:03

Boğaziçi emekçilerinden PTT işçilerine destek

PTT’de işten çıkarılan taşeron işçiler Topkapı’da PTT Müdürlüğü önündeki direnişlerini 61 gündür sürdürürken, Eğitim Sen üyesi Boğaziçi Üniversitesi emekçileri işçileri ziyaret etti. “PTT işçileri yalnız değildir” sloganları atarak işçilerle b

Boğaziçi emekçilerinden PTT işçilerine destek
Paylaş

İNSAN TİCARETİ

İşçilerden Rıza Soylu 2010 yılında Ağustos ve Aralık aylarında iki kademeli işten çıkarmalar yaşandığını kaydederken, direnişleri ve eylemlerinin yanında hukuki mücadelelerini de sürdürdüklerini ifade etti.

Türkiye’de 2 milyonun üzerinde taşeron işçi olduğunu ve bunun bir tür insan ticareti olduğuna işaret eden Soylu, verdikleri mücadelenin aynı zamanda tüm taşeron işçileri ilgilendirdiğini kaydetti.

DURUŞMAYA ÇAĞRI

Soylu, 18 Martta Bakırköy 15. İş Mahkemesinde görülecek duruşmalarına da destek vermek üzere tüm emek kesimlerini davet ederken, dava günü tüm taşeron işçilerin sesini duyurmak adına verilen desteğin önemli olduğuna dikkat çekti. Soylu direnişlerini sürdürmekte kararlı olduklarını vurgularken, tüm taşeron işçileri ekmekleri için mücadele etmeye çağırdı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TPE'nin kadın işçileri 8 Mart'a direnerek girdi

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da 8 Mart: "Qirkirina jinan qirkrina civakeye"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa