12 Şubat 2005 22:00

Genç iktisatçılar
   Çukurova'da buluşacak

"Varsayalım ki öğrenciler bir iktisat kongresi yapıyor..." diyerek yola çıkan üniversite öğrencileri, 3'üncü Türkiye Üniversite Öğrencileri Bağımsız İktisat Kongresi'ni 8-10 Mart 2005 tarihlerinde Çukurova Üniversitesi'nde yapacaklar.

Paylaş
"Varsayalım ki öğrenciler bir iktisat kongresi yapıyor..." diyerek yola çıkan üniversite öğrencileri, 3'üncü Türkiye Üniversite Öğrencileri Bağımsız İktisat Kongresi'ni 8-10 Mart 2005 tarihlerinde Çukurova Üniversitesi'nde yapacaklar. 1980 sonrası neo-liberal politikaların dünyaya egemen olmasıyla birlikte neo-klasik iktisadın da iktisat eğitiminde tek gerçek olarak sunulmasına tepki gösteren üniversite öğrencileri alternatif çalışmalar gerçekleştirmeye devam ediyor. İlki 2003'te Boğaziçi Üniversitesi'nde, ikincisi ise geçtiğimiz yıl ODTÜ'de gerçekleştirilen iktisat kongresinin üçüncüsü, Çukurova Üniversitesi İktisat Kolu, ODTÜ Ekonomi Topluluğu, Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Kulübü, Uludağ Üniversitesi İktisat Topluluğu, İstanbul Üniversitesi Ekonomi Kulübü, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Kulübü tarafından ortaklaşa düzenleniyor. Kongrede iktisat eğitimi, üniversitelerin sorunları, Avrupa Birliği, Genişletilmiş Ortadoğu Projesi, küreselleşme, dünyada ve Türkiye'de ekonomik krizler de dahil olmak üzere pek çok konu öğrencilerin yapacakları sunumlarla masaya yatırılacak. Kongrede Çukurova bölgesinin ekonomik sorunlarını da ele alacak olan öğrenciler, TEKEL'in özelleştirilmesi, Çukurova'daki tarım işçilerin sorunları ve Çukurova Üniversitesi de dahil olmak üzere üniversitelerde giderek yaygınlaşan teknokentleri de tartışacaklar.

Her yıl daha da büyüyor Çukurova Üniversitesi İktisat Kolu'ndan Cihan Yüksel, öğrencilerin seslerini duyurması için kongrenin önemli bir platform olduğunu belirterek, "Özelleştirmeyi, neo-klasik iktisadı savunan tebliğ özetleri gelmiyor. Öğrencilerin bir sorunları var ki bunu dışa vurmak istiyorlar" dedi. Kongrede alternatif iktisada dair konuların tartışılacağını ifade eden Yüksel, "Her sene katılım büyüyor, kongrenin sesi daha çok duyuluyor" diye konuştu. Yüksel, kongrenin sponsor olmadan, üniversitenin imkânları ve öğrencilerin emeği ile gerçekleştirilmesinin kongreye ayrı bir anlam kattığını dile getirdi. Kongre, her disiplinden üniversite öğrencilerine açık olacak. İktisatla dolaylı ya da doğrudan ilgisi olan her konuda sunum yapmak isteyen öğrencilerin 15 Şubat 2005 tarihine kadar en fazla bir sayfa uzunluğundaki tebliğ özetlerini "iktisatkongresi2005@yahoo.com" adresine Word dosyası olarak göndermeleri gerekiyor. Özetlerde öğrencilerin adı soyadı, adresi, telefon numarasının da yer alması isteniyor.

ÖNCEKİ HABER

SEKA'nın kapatılması
   dışa bağımlılık demek

SONRAKİ HABER

Enerji yolsuzluğu sanıkları adliyede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...