03 Şubat 2005 22:00

Kredi borcu çiftçiyi zorluyor

Eskişehir'de üreticiler kredi borçlarını ödeyememekten şikayetçi. Alınan borçlar milyarlarca lira artmış.

Paylaş
Eskişehir Ziraat Odası'nda düzenlenen zirai krediler konulu toplantıda söz alan çiftçiler kredi borçları yüzünden zor durumda kaldıklarını söylediler. Ziraat Bankası Zirai Krediler Şefi Levent Özdemir başkanlığında Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya Ağapınar, Kireç, Sevinç, Karapazar ve Çavlum köylerinden üreticiler katıldı.

Faizler mahvetti Üretici Mehmet Aydın "2002 yılında bankadan 2 milyar 800 milyon lira kredi aldım. Şimdi borcum 30 milyar liraya çıktı. Bu parayı ödeyecek durumum yok. Faizler beni mahvetti" diye konuştu. Çavlum köyünden Mehmet Türkmen "Bankadan 1 milyar lira kredi almıştım. Şu anda borcumun 28 milyar liraya çıktığını öğrendim. Bu parayı nasıl ödeyeceğim ben?" diye sordu. Ağapınar köyünden Şamil Akkaya ise "1999 yılında bankadan 13 milyar lira kredi aldım. Borcumu ödeyemedim. Şu anda borç 258 milyar liraya yükseldi. Bütün mal varlığımı satsam bu parayı ödeyemem" dedi.


ESNAFIN YARISI İCRALIK Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Suat Er, kooperatiften kredi çeken 1200x esnafın icralık olduğunu açıkladı. Er, kooperatifin aktif 4 bin üyesi olduğunu belirterek yaklaşık yüzde 34'ünün icralık olduğunu söyledi. Er, esnafa gereken her türlü kolaylığı göstermeye çalıştıklarını belirterek esnafa çağrı yaptı. Esnafa yönelik ucuz ve uzun vadede kredi olanağı sağladıklarını belirten Er, "Esnafa yönelik yüzde 18 oranındaki düşük faiz ile kredi olanağımız 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren uygulanmaktadır. 6 ayda bir geri ödemeli kredi imkânımız çok uygun olsa bile esnafımız geri, ödemede büyük sıkıntı çekmektedir" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Kıdem tazminatları yeniden hedefte

SONRAKİ HABER

Yeni sepetle ilk enflasyon rakamları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...