02 Şubat 2005 22:00

Sorumlular yargılansın!

JİTEM tetikçisi Abdülkadir Aygan'ın, öldürüp Silopi'ye gömdüklerini söylediği, Murat Aslan'a ait kemiklerin bulunmasının ardından harekete geçen İHD ve baro, suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Paylaş
JİTEM tetikçisi Abdülkadir Aygan'ın, bir grup JİTEM elamanı ile birlikte öldürüp Silopi'ye gömdüklerini söylediği, Murat Aslan'a ait kemiklerin bulunmasının ardından harekete geçen İHD ve baro, suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. İHD Diyarbakır Şubesi'nde düzenlenen basın açıklamasında konuşan şube başkanı Selahattin Demirtaş, demokratik bir geleceğin yaratılması için devletin geçmişiyle yüzleşmesi gerektiğini vurguladı. Olayın aydınlatılması ve faillerin yargılanması için suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Demirtaş, devlet içi ve dışında örgütlenen bütün çete ve bireylerin ortaya çıkarılarak yargılanmasını talep ettiklerini ifade etti. Abdülkadir Aygan'ın gazetelerde yayınlanan beyanlarının ciddiye alınmasını ve savcıların harekete geçmesi gerektiğini belirten Demirtaş, bu konuda başta medya olmak üzere aydın ve yazarlardan destek beklediklerini söyledi. Diyarbakır Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu ise, Abdülkadir Aygan gibi JİTEM içerisinde faaliyet sürdüren ve bu olaylara tanıklık edenlerin kendilerine başvurmasını istedi. Bu arada Adana'da düzenlenen eylemde ise kayıp ve yargısız infaz olaylarına karışanların yargı önüne çıkarılması istendi.


'SİLOPİ KAYIPLARI'NI SORANLARA SORUŞTURMA Şırnak'ın Silopi ilçesinde HADEP İlçe Başkanı Serdar Tanış ve İlçe Yöneticisi Ebubekir Deniz'in kaybedilişinin 5. yıldönümü nedeniyle yapılan basın açıklamasına Silopi Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Savcılık 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet edildiği ve yasadışı pankart açılarak slogan atıldığı gerekçesiyle DEHAP Silopi İlçe Başkanı Hacı Üzen, ilçe yöneticileri Tahir Özmen, Ferhan Ayaz, Sabriye Buruntekin, Perihan Algın, Salih Demirhan ve Cemil Ertaş hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma nedeniyle İlçe Başkanı Üzen ve parti yöneticileri dün Silopi Emniyet Müdürlüğü işlemlerinden sonra Silopi Cumhuriyet Sevcılığı tarafından ifadeleri alındı.

ÖNCEKİ HABER

Bu hukuksuzluğu açıkla!

SONRAKİ HABER

Polis hayal sınırlarını zorladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...