07 Ocak 2005 22:00

İÜ'de rektörlük seçimi yapıldı

İstanbul Üniversitesi'nde rektör adayını belirlemek üzere dün seçim yapıldı. Seçime 8 aday katıldı. Seçimlerde en fazla oyu alan 6 adayın ismi YÖK'e iletildi.

Paylaş
İstanbul Üniversitesi'nde rektörlük seçimi dün yapıldı. 1278'i profösör, 530'u doçent, 426'sı yardımcı doçent olmak üzere toplam 2 bin 234 kişinin oy kullanma hakkının bulunduğu seçimde, Kemal Alemdaroğlu'ndan boşalan göreve talip olan 8 aday yarıştı. Seçim nedeniyle, Fen ve Edebiyat Fakültesi'nde dersler ertelendi. İÜ Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda, yeterli çoğunluğun sağlanmasının ardından sandık kurulları oluşturuldu. Daha sonra öğretim üyeleri, saat 11.30'dan itibaren oy kullanmaya başladı. Oy verme işlemleri, saat 16.30'da sona erdi. İÜ Rektör adayı belirleme seçimlerine aday olarak Prof. Dr. Gediz Akdeniz (Fen Fakültesi), Prof. Dr. Mesut Parlak (İstanbul Tıp Fakültesi), Prof. Dr. Yavuz Alangoya (Hukuk Fakültesi), Prof. Dr. Hasan Yazıcı (Cerrahpaşa Tıp Fakültesi), Prof. Dr. Seyfettin Uludağ (Cerrahpaşa Tıp Fakültesi), Prof. Dr. Kemal Kurtuluş (İşletme Fakültesi), Prof. Dr. Nur Serter (İktisat Fakültesi) ve Prof. Dr. Faruk Erzengin (İstanbul Tıp Fakültesi) katıldı. Seçimlerde en fazla oyu alacak 6 aday, YÖK'e bildirilecek. 14 Ocak 2005 tarihinde toplanacak olan YÖK Genel Kurulu da, 6 adaydan 3'ünü seçerek Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e sunacak. Cumhurbaşkanı Sezer de bu 3 adaydan 1'ini İÜ'ye yeni rektör olarak atayacak.

Öğrencilerden eylem Öte yandan Rektörlük seçimlerinin yapıldığı Fen Fakültesi girişine sloganlarla gelen bir grup öğrenci, rektörlük seçimlerini protesto ederek seçilen rektörü tanımayacaklarını ifade ettiler. "Söz, karar hakkı istiyoruz" pankartı açan öğrenciler, önceki gün düzenledikleri alternatif seçim sonucunda tutuklu bulunan 7 öğrencinin rektör olarak seçildiğini söylediler.

ÖNCEKİ HABER

19 milyar dolar dış borç ödendi

SONRAKİ HABER

Belediyede işçi kıyımı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...