27 Aralık 2004 22:00

EMEP'liler bakanlığa yürüdü

Emeğin Partisi (EMEP) Ankara İl Örgütü üyeleri asgari ücretin insanca yaşanacak düzeye çıkarılması talebiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yürüdü.

Paylaş
Emeğin Partisi (EMEP) Ankara İl Örgütü üyeleri asgari ücretin insanca yaşanacak düzeye çıkarılması talebiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yürüdü. "İnsanca yaşayacak asgari ücret istiyoruz" pankartı ve "Asgari ücret vergiden muaf tutulsun", "Asgari değil, insanca yaşayacak bir ücret" yazılı dövizler taşıyan EMEP'liler, "İşçi düşmanı AKP istifa", "IMF'ye uşak, halka Kasımpaşalı" sloganlarını attı. EMEP Genel Başkan Yardımcısı Haydar Kaya, yaptığı açıklamada, halen 318 milyon lira olan asgari ücretin yoksulluk sınırının beşte birine denk geldiğini, eşlerin ikisinin çalışması halinde bile işçi ailesinden mucize beklendiğini söyledi. Altta kalan kesim giderek yoksullaşırken, bir avuç zengine ise vergi kıyağı, teşvik getirildiğini ifade eden Kaya, AKP'nin sermayenin isteklerini yerine getirdiğini bildirdi. Asgari ücretin IMF tarafından belirlendiğini dile getiren Kaya, TİSK üyesi patronların ise sözleşmelerde düşük zam vermek için asgari ücreti aşağıda tutmaya çalıştığını kaydetti. "Türkiye'nin en büyük toplu iş sözleşmesi" olarak nitelendirdiği asgari ücretin belirlenmesinde sendikasız ve sigortasız çalışan milyonlarca işçinin temsil edilmediğini dile getiren Kaya, milyonlarca işçi adına ilettikleri taleplerin takipçisi olacaklarını belirtti. Kaya, asgari ücretin vergiden muaf tutulmasını ve en düşük memur maaşı seviyesine çıkarılmasını istedi.

İşçilere çağrı İstanbul'da ise Emeğin Partisi (EMEP) Ümraniye İlçe Örgütü, çoğunluğu asgari ücretli olan 5 bin işçinin çalıştığı İMES önünde imza standı kurdu. Standta toplanan imzaları Çalışma Bakanlığı'na gönderen EMEP'liler, İGDAŞ önünde de basın açıklaması yaptılar. Burada konuşan EMEP İstanbul İl Yöneticisi Musa Nuri Gündoğdu, asgari ücretin insanca yaşanacak seviyeye çıkarılması için Türkiye genelinde kampanya yürüttüklerini bildirdi. Eylemde "Sermaye mezara emek iktidara" sloganı atıldı. Emegin Partisi Çerkezköy İlçe Örgtü'de hafta içi toplanan imzaları basın açıklamasıyla Çalışma Bakanlığı'na gönderdi. Açıklamayı okuyan İlçe Başkanı Hülya Aygün, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun hep patronların lehine bir karar aldığını belirterek, emekçilerin talepleri için birleşmesi gerektiğini söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Komisyona duyurulur!

SONRAKİ HABER

160 yıllık çınar kesiliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...