14 Ekim 2011 03:18

17 kişi daha cezaevinde!

KÜRTLERE yönelik gözaltı ve tutuklamalar dün de sürdü. Şırnak, Siirt, Hakkari ve Muş’ta dün toplam 17 kişi tutuklandı. İdil’de ise aralarında tutuklu belediye başkanları ve BDP il yöneticilerinin de bulunduğu 12 kişiye bir soruşturma daha açıldı.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde gözaltına alınan 10 kişiden 5’i emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarılan Nahide Ormanlı, Leyla Şahin, U. A. (14), H. E. (16) M. U. (17), ‘gösterilere katıldıkları’ ve ‘örgüt propagandası’ yaptıkları iddiasıyla tutukladı. Gözaltına alınan 5 kişi halen Silopi Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor.

Hakkari’de ise 9 Ekim’de yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 14 kişiden  8’i  tutuklandı. 6 kişi ise serbest bırakıldı.
Siirt’te önceki gün gözaltına alınan 4 kişiden 3’ü de ‘örgüt üyesi olmak’ ve ‘örgüte eleman kazandırmak’ iddialarıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. 1 kişi ise tutuksuz yarılanmak üzere serbest bırakıldı. Muş’un Varto İlçesi’nde dün sabah gözaltına alınan Sait Özcan da Varto Sulh Ceza Mahkemesi’nce ‘örgüt propagandası yapmak’ ve ‘örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’ iddialarıyla tutuklanarak Muş E Tipi Cezaevi’ne gönderdi.

İDİL’DE 12 KİŞİYE SORUŞTURMA

Şırnak’ın İdil İlçesi’nde, İran ve TSK’nın Federal Kürdistan Bölgesi’ne yönelik operasyonlarını ve operasyonlarda sivillerin yaşamını yitirmesinin kınandığı basın açıklamasına katıldıkalrı gerekçesiyle aralarında belediye başkanları, BDP’li yöneticiler, il genel ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu 12 kişi hakkında, ‘örgüt propagandası’ yaptıkları gerekçesiyle İdil Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et