07 Mart 2011 06:57

AKP yaşamı en çok kadın için zorlaştırıyor

Van’da Emek Gençliği ve EMEP’li kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü düzenledikleri etkinlikle kutladı. Etkinlikte, kadınlara mücadele etme çağrısı yapıldı.Dün yapılan bildiri dağıtımının ardından akşam saatlerinde Eğitim Sen toplantı salonunda etkinlik gerçekleştirildi. İlk söz&uu

AKP yaşamı en çok kadın için zorlaştırıyor
Paylaş

Dün yapılan bildiri dağıtımının ardından akşam saatlerinde Eğitim Sen toplantı salonunda etkinlik gerçekleştirildi. İlk sözü alan Seda Sevim, 8 Mart' kutlayarak başladığı konuşmasında 8 Mart'ın 101. yılında kapitalizmin kadınlara uyguladığı cinsel, sınıfsal, ulusal sömürü düzeninin tüm vahşetiyle devam ettiğine dikkat çekti. AKP hükümetinin çıkarmış olduğu torba yasa ve sosyal güvenlik yasası gibi yasalarla çalışma yaşamını adeta 1857 yılındaki küçük Amerika’sına çevirdiğini vurgulayan Sevim, güvencesiz, kayıtdışı çalışmanın yaygınlaştığını belirtti.

KADINLAR ANADİLİYLE KONUŞAMIYOR

Kız çocuklarının evlenme yaşının 12’ye kadar inmesi, kadına yönelik şiddet rakamlarının artması, devlete sığınan kadınların korunamaması gerçeğinin aynı anlayışın ürünleri olduğunu belirten Sevim, bu uygulamaların AKP hükümetinin bakış açısının sonucu olduğuna vurgu yaptı. Bu zihniyetin aynı zamanda yaşanan kadın cinayetlerinin, şiddetin ve tacizin baş failleri olduğuna dikkat çeken Sevim, ayrıca ülkede yaşanan savaşın en ağır bedelini ödeyenlerin ise yine kadınlar olduğunu söyledi. Bölge’de köylerinden zorunlu olarak kente göç ettirilen kadınların aileleriyle birlikte sefalete sürüklendiklerini vurgulayan Sevim, Kürt kadının anadilini konuşamadığı, kent kültürüne yabancı olduğu için kadınların eve kapanarak sosyal yaşamdan dışlandıklarını belirtti. Bu tabloda tüm kadınların mücadele etmekten başka bir çaresinin kalmadığını söyleyen Sevim, bunun ancak örgütlü bir mücadele ile mümkün olacağına dikkat çekti.

Konuşmanın ardından hazırlanan müzik dinletisi ve şiirler etkinliğe katılanlar tarafından beğeni topladı. Dinleti sonrasında ise Ken Loach’ın yönetmeni olduğu Ekmek ve Güller adlı film izlendi. (VanEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kerpici suçlayan Başbakan nerede?

SONRAKİ HABER

Silikozis hastalarıyla dayanışma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa