17 Şubat 2011 03:56

Bu ‘çığlığı’ herkes duysun

KADINLARIN çığlığını daha fazla duyurmak için 30 resimden oluşan bir sergi Adana Kültür Merkezi’nde açıldı. Tuval üzerine zift tekniği ile farklı bir sergi olan “Çığlık” sergisinin  sahibi ise Sıdıka. İlk kişisel sergisini açan Sıdıka, kadınların gizli çığlığını anlatmak istediğini belir

Bu ‘çığlığı’ herkes duysun
Paylaş
Faruk Ayyıldız

KADINLARIN çığlığını daha fazla duyurmak için 30 resimden oluşan bir sergi Adana Kültür Merkezi’nde açıldı. Tuval üzerine zift tekniği ile farklı bir sergi olan “Çığlık” sergisinin  sahibi ise Sıdıka. İlk kişisel sergisini açan Sıdıka, kadınların gizli çığlığını anlatmak istediğini belirtiyor. Kadının bedenine, ruhuna, kimliğine, hatta kimliksizliğine dair olan ne varsa ifade etmeye çalışan Sıdıka, Adana’nın çeşitli atölyelerinde eğitim almış ve 2010 yılında ise kendi atölyesini kurmuş. Birçok kadın örgütlerinin içerisinde bulunan Sıdıka, kadınların yaşadığı pek çok sorunu kendisinin de yaşadığını belirtiyor.
KENDİLERİNİ İFADE EDECEBİLECEKLERİ ALANLAR
Türkiye’de ötelenen, ikinci sınıf vatandaş olarak görülen kadınlar için bir adımda kendisinin atmak istediğini dile getiren Sıdıka, “Bu sorunları çizmek istedim. Kadınların dışlanması, ötekileşmesi, ekonomik sıkıntılardan başlıyor. Ancak bir sürü sebep ve etken var. Toplum her zaman kadına sorumluluk yüklüyor. Mesela namus kavramı. Babanızın namusu olursunuz, eşinizin, çocuğunuzun, kardeşinizin namusu olursunuz. Bu kavramla yaşamak zorundasınız. Sürekli başkalarının kavramları ve kimlikleriyle yaşamak... Kadınların daha fazla kendilerini ifade edebilecekleri alanları yaratmaları gerektiğini düşünüyorum” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir’in Kürtlerle imtihanı

SONRAKİ HABER

Ağacın üzerine kurduğu evde yaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...