18 Nisan 2004 21:00

Ortaklar'da gerginlik

Aydın'ın Germencik ilçesine bağlı Ortaklar beldesinde 'ülkücüler' tarafından Kürtlere ait bir berber dükkânı yakıldı. Olaya tepki gösteren yaklaşık 3 bin kişi sokaklara döküldü. Aydın'ın Germencik ilçesine bağlı Ortaklar Belde Belediye Başkanlığı'na seçilen MHP'li Hayrettin Öner'in tutumu nedeni ile başlayan gerginlik yeniden alevlendi. Edinilen bilgilere göre, dün akşam "ülkücüler" tarafından Yeşiltepe Mahallesi'nde Mehmet Eren adlı kişiye ait berber dükkânı yakıldı. Dükkânın yakıldığını duyan yaklaşık 3 bin kişi sokaklara dökülerek yürüyüş yaptı.

Gerginlik sürüyor DEHAP ve SHP'lilerden oluşan bir heyetin Germencik Kaymakamı Beyazıt Tunç ile görüşürken, eylemci bir grup Ortaklar belediye binasını taşladı. Öfkeli kalabalığı yatıştıran DEHAP'lı yetkililer, halkı Newroz Bayramı'nı kutladıkları alana götürürken, DEHAP Aydın İl Yöneticisi Mehmet Şerif Turan ile SHP'den Belediye Meclis üyeliğine seçilen Sefer Deniz, Nihat Deniz ve Kazım Karadaş'dan oluşan heyet Germencik Kaymakamı Beyazıt Tunç ile görüştü.

Vali söz vermişti 28 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlığını kazanan Hayrettin Öner'in Kürtlerin yaşadığı Yeşiltepe Mahallesi'nin suyunu kesmesi üzerine mahalle sakinleri ile ükücüler arasında kavga çıkmış ve biri ağır olmak üzere 7 kişi yaralanmıştı. Kürtlere ait birçok işyerinin ateşe verildiği olayların büyümesi üzerine Aydın Valisi ve Germencik Kaymakamı'nın "Bir daha olay çıkmayacak" şeklindeki sözünün ardından olaylar yatışmıştı.

Evrensel'i Takip Et