31 Mart 2004 21:00

Urfa'da da oylar çöpten çıktı

Hilvan'da birçok okul çöplüğünde yanmış ve yırtılmış oy pusulaları bulundu. SHP İlçe Teşkilatı İlçe Seçim Kurulu'na itiraz dilekçesi verdi.

Paylaş
Hilvan'da birçok okul çöplüğünde yanmış ve yırtılmış oy pusulaları bulundu. SHP İlçe Teşkilatı İlçe Seçim Kurulu'na itiraz dilekçesi verdi. Birçok kentte 28 Mart seçimlerine yönelik 'şaibe' iddialarına ve mühürlü oyların yakılması olaylarına her geçen saat yeni halkalar ekleniyor. Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde 75. Yıl İlköğretim Okulu, Mustafa Kemal İlköğretim Okulu, Meslek Yüksek Okulu ve Büyük Hilvan Çöplüğü'nde yanmış ve yırtılmış oy pusulaları bulundu. Durumun fark edilmesi üzerine SHP İlçe Örgütü tarafından İlçe Seçim Kurulu'na itiraz dilekçesi verildi. Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Seçim Kurulu hâkimi tarafından olay yerinde incelemelerde bulunulması üzerine çöplükte SHP üzerine mühür vurulmuş oy pusulaları bulundu. İtiraz nedeni yalnızca çöplükte bulunan oy pusulaları olmadı. Birçok mükerrer oy kullanımı da tespit edilip İlçe Seçim Kurulu'na şikâyet edildi. SHP İlçe Başkanı İsa Yavuz, bir telefonla ihbar aldıklarını, çöplüklere gittiklerinde yetkililerin de orada olduğunu gördüklerini belirterek şöyle konuştu: "Yetkililer bize bir ihbar aldıklarını ve ihbar sonucunda incelemelerde bulunduklarını söylediler. Biz de itiraz dilekçemizi vermiştik. Çok sayıda kullanılmış mükerrer oy da tespit ettik. Seçmen kütük listeleriyle karşılaştırdığımızda yaklaşık 650 oy tespit edildi. Seçim Kurulu'na dilekçe verdik. İki gün içinde değerlendirip bizi haberdar edecekler." Yapılan usulsuzlüğün yetkililer tarafından tespit edilmesi gerektiğini ifade eden Yavuz, "Mükerer oy kullanımı için AKP ve YTP de şikâyet dilekçesi verdi. Bir an önce bize cevap vermelerini bekliyoruz" dedi.


DİLOVASI'NDA TUTANAK TUTULDU Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü, SHP'liler tarafından bildirilen Kocaeli'nin Dilovası beldesinde okulların çöp kutularında yakılarak imha edilmeye çalışılan oy pusulaları için tutanak tuttu. Dilovası'ndaki Solventaş, Akşemsettin ve Polisan İlköğretim okularının çöp kutularında imha edilmeye çalışılan oy pusulalarını fark eden SHP'liler, Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu. 24 saat sonra tutunak tutan Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, oy pusulalarını yakılmadan önce gördüğünü iddia eden 3 çocuğun da aralarında bulunduğu görgü tanıklarını, ifade vermek üzere Emniyet'e götürdü. Oy pusulalarının çöp kutularında bulunmasından şikâyetçi olan SHP ve ANAP Dilovası belediye başkan adaylarının da ifade verme işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.


URFA'DAKİ SONUÇ DYP:.....2275..... SHP:.....1664..... AKP:.....1821..... CHP:.....80.....

ÖNCEKİ HABER

'Güçbirliği önemli ama
   başarı için yeterli değil'

SONRAKİ HABER

'CHP başarısız olmuştur'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa