26 Mart 2004 22:00

Erzurum'da yas var

Erzurum'un Çat ilçesinde önceki gün meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde ölenlerin cenazeleri göz yaşları arasında toprağa verildi.

Paylaş
Erzurum'un Çat ilçesinde önceki gün meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde ölen 9 kişi toprağa verildi. Bu arada depremin ardından çalışmalara başlayan arama kurtarma ekipleri de faaliyetlerini sona erdirdi. Aşkale İlçesi Küçükgeçit köyünde 8, Karabıyık köyünde 1 olmak üzere toplam 9 kişinin öldüğü, 46 kişinin de yaralandığı depremin ardından hastanelere kaldırılan 16 kişinin tedavileri ise sürüyor.

Cenazeler toprağa verildi Erzurum'da meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde ölenlerden 7'si için Aşkale İlçesi'ndeki Merkez Çarşı Camii'nde cenaze namazı kılındı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum Valisi Mustafa Malay ile çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze namazı sırasında artçı sarsıntı oluşu, paniğe neden oldu. Cami minaresinin üst kısmında meydana gelen çatlamanın, artçı depremle iyice büyümesi sonucu, minaredeki bazı parçalar düşecek hale geldi. Bunun üzerine, minarenin çevresinde güvenlik şeridi oluşturularak, vatandaşlar bu bölgeden uzaklaştırıldı. Kılınan cenaze namazının ardından depremde ölenlerden Emrah Geylani ve Mahmure Aktaş, Sema ve Canpaşa Ürek, Murat Doğan'ın cenazeleri Küçükgeçit Köyü'nde, Serkan Özer'in cenazesi ise Karabıyık Köyü'nde toprağa verildi. Yusuf ve Furkan Dönmez adlı iki kardeşin cenazeleri de Küçükgeçit Köyü'nde toprağa verildi. Cenazelerin toprağa verildiği sırada, ölenlerin yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

Artçı sarsıntılar sürdü Depremin hemen ardından, 60 personel, 5 kurtarma aracı ve 1 arama köpeği ile arama kurtarma çalışmalarına başlayan Erzurum Sivil Savunma Arama ve Kurtarma ekipleri dün çalışmalarını tamamladı. Kurtarma çalışmalarına ilde bulunan askeriye, Sağlık Müdürlüğü, Köy Hizmetleri ve Karayolları'da destek verdi. Bu arada, Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi'nden alınan bilgiye göre, merkez üssü Çat İlçesi olan 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılar devam ediyor. Erzurum'da dün 80 artçı sarsıntının kaydedildiği bildirildi. Artçı sarsıntılardan dolayı, vatandaşların bir kısmının korkudan evlerine giremedikleri izlendi.

Küçükgeçit yerle bir oldu En fazla hasarın meydana geldiği Aşkale İlçesi'ne bağlı Küçükgeçit Köyü'nde sessizlik hakim. Depremde 8 kişinin öldüğü, çok sayıda ev ve ahırın yıkıldığı, hayvan teleflerinin yaşandığı Küçükgeçit Köyü'nde yıkılan ev ve ahır enkazlarının altında kimsenin bulunmadığı kesin olarak tespit edildi. Depremde, 6'sı çocuk toplam 8 kişinin ölmesi köyü yasa boğdu. Bu arada, Kızılay, depremde hasar gören yerelere, çadır, battaniye ve gıda malzemesi gönderdi.

ÖNCEKİ HABER

Dış ticaret açığı 1.5 milyar dolar

SONRAKİ HABER

Yine ödül gibi ceza!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...