24 Şubat 2004 22:00

25 dilde KADININ TÜRKÜSÜ

Almanya'da yapılacak "25 Dilde Kadının Türküsü" adlı festivalde, 500 kadın aynı anda saz çalacak, 300'e yakın kadın şarkı söyleyecek ve 150 kadın semah dönecek.

Paylaş
Avrupa Alevi Kadınlar Birliği'nin ev sahipliği yapacağı "25 Dilde Kadının Türküsü" isimli festivalde, 500 kadın aynı anda saz çalacak, 300'e yakın kadın şarkı söyleyecek ve 150 kadın semah dönecek. Bir yıl önce hazırlıklarına başlanan "25 Dilde Kadının Türküsü" adlı festival, Necati Şahin yönetmenliğinde, 3 Nisan'da Almanya Oberhausen Arena'da sahneye konacak.

Mitolojiden günümüze Köln'de bulunan 10 bin kişilik gösteri, merkezi Oberhausen/Arena'da sahnelenecek olan "25 Dilde Kadının Türküsü" adlı projede; mitolojiden günümüze, tarihte olumlu ya da olumsuz yanlarıyla öne çıkan kadınların hikayesi, dil, din, ırk ayrımı gözetilmeden anlatılacak.

Zafer Gündoğdu yönetecek Metnini Türkiye'nin ilk kadın sendika başkanı Yaşar Seyman'ın yazdığı gösteride, Zafer Gündoğdu yönetiminde 500 kadın aynı anda saz çalacak, 300'e yakın kadın şarkı söyleyecek, 150 kadın ise semah dönecek. Avrupa Alevi Kadınlar Birliği'nin ev sahipliği yapacağı proje, dünyaca ünlü sanatçı, yazar, politikacı ve kadın hakları savunucularını da bir araya getirecek.

Provalar sürüyor Provaları 5 ayrı kentte sürmekte olan Kadının Türküsü, projesi sanatsal yönünün yanında toplumsal işleviyle de dikkat çekiyor. Her daldan, başarılı işler yapan, acı çeken, hakları gasp edilen, direnen kadınların hikayelerinin müzikal bir tarzda anlatılacağı festivalde, kadınların öykülerinin ardından, ülkelerine özgü türküler kendi sanatçıları tarafından okunacak.


Dialarla savaşın çocukları Gazeteci Hakan Denker, "Savaşın Çocukları" adlı fotoğraf gösterisini 25 Şubat akşamı saat 19.30'da Fototrek Fotoğraf Merkezi'nde gerçekleştirecek. "Savaşın Çocukları" projesini ilk kez 2002 yılında sergileyen ve kitabını da çıkaran Hakan Denker, Hürriyet gazetesinde fotoğraf editörü olarak çalışıyor. Gösteri, fotoğrafçının dünyanın farklı çatışma bölgelerinde görev yaparken objektifine takılan çocuk fotoğraflarından oluşuyor. Filistin'in karanlık sokaklarından Pakistan'daki mülteci kamplarına, Lübnan'dan Irak'taki El-Mansur Kanser Hastanesi'ne, Kosova'dan Gürcistan sınırına kadar dünyanın dört bir yanında yaşam savaşı veren çocukların dramına tanıklık eden gösteri ücretsiz. (0212 251 90 14)

ÖNCEKİ HABER

'Yerel yönetimlerde kadın'

SONRAKİ HABER

1001 türlü belgesel

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...