21 Şubat 2004 22:00

Dogruyum, çalişkanim ama üşüyorum!

Urfa'nın Suruç ilçesinde; okullarda kaloriferler yanmadığı için öğrenci ve öğretmenler, kaban ve atkılarla derse girmek zorunda kalıyor. Öğrenciler, ısınmak için ilk iki dersi jimnastik hareketleriyle geçiriyorlar.

Paylaş
Urfa'nın Suruç ilçesinde; okullarda kaloriferler yanmadığı için öğrenci ve öğretmenler, kaban ve atkılarla derse giriyor. Öğrenciler, ısınmak için ilk iki dersi jimnastik hareketleriyle geçiriyorlar. Okul yöneticileri, Milli Eğitim Müdürlüğü ve bakanlığa defalarca yazı yazdıklarını ancak olumlu sonuç alamadıklarını dile getirdiler. Eğitim-Sen Urfa Şube yöneticisi Kader Bayramoğlu, kaloriferlerin yanmamasından dolayı büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getirdi. İlk iki dersi ısınmak için jimnastik hareketleriyle geçirdiklerini ve elleri donan öğrencileri bu şekilde derse hazırladıklarını anlatan Bayramoğlu, "Yazı yazarken soğuktan ellerimiz kalem tutmuyor. Dersi titreyerek anlatıyoruz" dedi.

"Örnek" okulun hali İlçe merkezine yakınlığı ve 30'ar kişilik sınıflarıyla diğer okullara göre biraz daha şanslı olan Vali Ziya Çöker İlköğretim Okulu, aynı zamanda bir proje okulu. 1500 öğrenci mevcudu ile yaklaşık 60 öğretmenin eğitim verdiği okul, örnek okul olarak gösteriliyor. Ancak, geniş bir araziye kurulan ve kusursuz olarak inşa edilen okula hizmetli personel gönderilmemiş. Okulun temizliğini düşük bir ücret karşılığında 3 geçici hizmetli yapıyor. Personel sıkıntısının yaşandığı kimi okullarda ise, temizlik işini öğrenciler yapmak zorunda kalıyor. Cumhuriyet İlköğretim Okulu bunlardan biri. Okul idarecileri, yakıt, elektrik, kırtasiye giderleri ve personel sıkıntısından dolayı ilgili yerlere defalarca başvuruda bulunmuş fakat sonuç değişmemiş.

Elektrikler kesilmezse... Okullarda sadece okul müdürü ve öğretmen odasında elektrikli sobalar var. "Eğer elektrik kesik değilse sırayla ısınıyoruz" diyen bir görevli, elektriklerin hemen her gün kesildiğini ve Suruç'ta ısınmanın zor olduğunu söyledi. Elektrik kesintisiyle ilgili görüştüğümüz TEDAŞ yetkilisi ise kesintilerin kaçak elektrik kullanımının fazla olmasından kaynaklandığını savundu. TEDAŞ yetkililerinin söz konusu açıklamasına katılmayan vatandaşlar da, trafoların yetersizliğinden dolayı kesintilerin meydana geldiğini dile getirdi. Hizmet yetersizliğinden yakınan Veysi Almak adlı vatandaş, şu an CHP Urfa milletvekili olan Mahmut Yıldız'ın önceki seçimlerde Suruç'a büyük bir trafo kurduğunu, ancak daha sonra söktüğünü ifade etti.

ÖNCEKİ HABER

Hani kimse rehin kalmayacakti

SONRAKİ HABER

'Demokrasiyi sokaktan başlatacağız'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...