17 Şubat 2004 22:00

Meclis önünden Türkiye'ye

KESK Genel Başkanı Samu Evren, Kamu Yönetimi Temel Kanunu'na karşı kapsamlı bir mücadele başlattıklarını belirterek, yerellerdeki emek güçlerine ve başta Güç Birliği olmak üzere siyasi partilere "ayağa kalkma" çağrısı yaptı.

Paylaş
Sendikalar ve kitle örgütleri, bugün Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Kamu Yönetimi Temel Kanunu Yasa Tasarısı'na karşı eylem yapacak. KESK Genel Başkanı Sami Evren, Meclis önünde bugün saat 12.30'da yapacakları basın açıklamasına katılım çağrısı yaparken, tasarıya karşı yerellerde ayağa kalkma çağrısı yaptı. Gazetemizi ziyaret eden KESK Genel Başkanı Sami Evren, Genel Yayın Yönetmeni'miz İhsan Çaralan'la görüşerek, Kamu Yönetimi Temel Kanunu Tasarısı ve tasarıya karşı yapılacak eylemlere ilişkin düşüncelerini aktardı. Tasarının kamu hizmetlerini paralı hale getirerek yurttaşları müşteriye dönüştürdüğünü, kamu çalışanlarının ise iş güvencesini ortadan kaldırdığını söyleyen Sami Evren, işçileri, memurları, küçük esnafı, gençleri, toplumun her kesimini olumsuz etkileyen bu tasarıya karşı birlikte mücadelenin önemine dikkat çekti. AKP Hükümeti'nin mevcut olumsuzlukları kullanarak tasarıyı "yeni bir şey" gibi sunduğunu belirten Evren, "katılımcılıktan" bahseden hükümetin sermaye çevreleriyle görüşürken, topluma sırt çevirdiğini söyledi. Evren, AKP'nin bu yasayla ülke kaynaklarını uluslararası finans kuruluşlarına teslim edeceğini dile getirdi. KESK'in şimdiye kadar tek başına mücadele ettiğini hatırlatan Evren, artık Türk-İş, DİSK, TTB, TMMOB gibi örgütlerin bir araya gelerek tasarıya karşı uzun soluklu bir mücadele başlattıklarını söyledi. Kampanya çerçevesinde cumartesi günü Samsun, Diyarbakır ve Adana'da, pazar günü ise İstanbul'da bölge mitingi düzenleneceğini söyleyen Evren, 6 Mart'ta ise Ankara'da yüzbinlerce kişinin katılacağı büyük bir miting yapılacağını hatırlattı. Yasaya karşı genel grevin hayata geçirilmesi gerektiğini söyleyen Evren, ancak samimiyetle yapılacak böyle bir eylemin AKP'yi ve sermaye çevrelerini dize getireceğini, aynı zamanda demokratikleşme mücadelesinin önünü açacağını ifade etti.

'Yereller ayağa kalkmalı' Bütün işçi ve emekçilerin birleşerek mücadele vermesi gerektiğini söyleyen KESK Başkanı Evren, bunun için yerel güçlere çok iş düştüğünü söyledi. Üstten beklenticilikle faaliyet sürdüren sendikal anlayışın bittiğini belirten Evren, "Her üyemiz kendisini bir genel başkan, MYK üyesi, şube başkanı gibi düşünüp mücadeleye katılmalı. Emek Platformu da yerellerde verilecek bu mücadeleden yeniden doğacaktır. Yerellerin ayağa kalkması gerekir" diye konuştu.

'Güçbirliği eyleme geçmeli' Yerel seçimlere de değinen Evren, başta Güçbirliği olmak üzere partilerin, adayları tartışmak yerine mücadele içinde olmaları gerektiğini belirterek "Mücadele içinde olmayanların siyasette de yeri olamaz" dedi.

ÖNCEKİ HABER

DENKTAŞ ÇEKİLECEK İDDİASI

SONRAKİ HABER

Sağlık hakkı satılamaz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...